Griekenland

Zakynthos beach - de ideale bestemming om lekker bij te komen!
 

Reizen naar Griekenland

Witgeschilderde huizen met blauwe deuren en elke stadsnaam die op 'os' eindigt. Welkom in Griekenland! Het is waarschijnlijk alom bekend dat Griekenland een populaire bestemming is voor veel massatoerisme, maar dat betekent niet dat je per se naar het roosteren van een varken moet gaan kijken als je in Griekenland bent.

Met de jaarlijks 8 miljoen bezoekers die Griekenland jaarlijks ontvangt, is het lastig om je alleen te voelen. Het landschap op het vasteland is vrij bergachtig en aan de kust heeft een verbazingwekkende eilandengroep dat bestaat uit duizenden mooie eilanden. We raden je aan om een pas te kopen waarmee je van eiland naar eiland kan hoppen en die zoveel mogelijk te gebruiken in de tijd dat je in Griekenland bent.

Rhodes

Rhodes is een eiland dat je het beste van Griekenland te bieden heeft. Je vindt groene heuvelachtige gebieden, fantastische stranden, leuke winkels, vermaak, romige tzatziki en adembenemende zonsondergangen. Het is het perfecte eiland om te zonnebaden en te zwemmen met de geweldig lange en natuurlijke stranden. Het heeft de meeste zonuren van elk Grieks eiland. Afgezien van de mooie uitzichten, heeft Rhodes ook een fantastisch nachtleven en een fascinerende geschiedenis. De meeste bezoekers verblijven in het noorden van het eiland, vlakbij de hoofdstad Rhodes. De rest van het eiland is nog vrij ongerept en heeft veel pittoreske dorpjes en stranden. Wij raden je aan op dit gedeelte van het eiland te overnachten.

Kreta

Dit is het meest diverse eiland van Griekenland. Fantastische stranden, typische dorpjes en een bijzondere geschiedenis en cultuur. Kreta is ook gezegend met ingebouwde natuurlijke airconditioning. Dit komt doordat er koele wind uit het noorden komt, de zogenoemde Meltimit winden. Deze winden zorgen ervoor dat zelfs de meest hete dagen aangenamer aanvoelen dan op andere eilanden.

Kos

Kos is een charmant eiland en is perfect om te zonnebaden, zwemmen en te fietsen. Je vindt hier alles; van mooie stranden tot interessante archeologische ruïnes en opgravingen. Kos is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Griekenland, het heeft een leuk nachtleven en er is veel te zien en te doen.

Samos

Dit is het groenste, mooiste en meest diverse eiland. Met 240 stranden van verschillend formaat, zul je met zekerheid jouw favoriete strand vinden.

Transport in Griekenland

De beste manier om Griekenland te ontdekken is met een bromfiets. Een auto werkt ook, maar je zult minder de vrijheid van het land ervaren. Een Scandinavisch rijbewijs moet voldoende zijn, maar houdt er wel rekening meet dat de wegen niet van dezelfde kwaliteit zijn als je thuis en dat de verkeersregels meer aanbevelingen dan regels zijn voor de Grieken. Veerboten kunnen je vervoeren naar bijna elk Grieks eiland en dat betekent dat dus veel mensen hier gebruik van maken om van het ene naar het andere eiland te hoppen.

Eten in Griekenland

Griekenland heeft een eigen Mediterrane keuken. Doordat Griekenland omgeven is door zee, is er een overvloed aan verschillende soorten vis. Moussaka, een baksel van aardappel en aubergine, en Griekse kebab, bekend als Souvlaki zijn echt heerlijk. Dan heb je ook nog Metze. Dit is een mix van verschillende kleine hapjes met en is erg populair. Drink hier de traditionele Griekse wijn Retsini bij, het heeft een karakteristieke smaak van hars. Ten slotte mogen we natuurlijk het naar anijs smakende Griekse drankje Ouzo niet vergeten te noemen.

Historie en culturele bezienswaardigheden

Veel van de rijke Griekse historische legendes zijn tentoongesteld in het Nationala Arkeologiska Museum in Athene en zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Daarnaast is er een gebied Peloponnese Peninsula, dat ontelbare historische bezienswaardigheden biedt zoals Korinthe en Mystras. De stad laat je verschillende kerken zien.

In het Acropolis ligt de Parthenon tempel en is gebouwd als monument voor de god Athena. Dit is zonder twijfel een van de meest beroemde kenmerken en afbeelding op kaarten. Maar het is vooral een fantastisch gezicht!

Het eeuwenoude Dionysus Theater bevindt zich ook in het Acropolis en een plaats van veel eerste klassieke Griekse tragedies. De ruines van het theater worden nog steeds gebruikt voor evenementen.

Stranden en klimaat

De stranden van Kassandra en Sithonia zijn de beste stranden van Noord-Griekenland, maar helaas heb je deze niet voor jezelf! Het paleis van Knossos is een indrukwekkend paleis aan de rand van de grootste stad van Kreta, Iraklio.

Het paleis is uitgegraven aan het begin van de 20e eeuw en wordt gezien als een zeer interessante plaats in Griekenland.

Beste reistijd naar Griekenland

De bergen die het land verdelen zijn de voornaamste reden van het snelveranderende weer. Griekenland staat bekend om milde, vochtige winters en hete, droge zomers. KILROY raadt je niet aan om in juli naar het zuiden te reizen, tenzij je goed voorbereid bent om de meeste tijd in de schaduw door te brengen. Het is er dan namelijk vreselijk heet!

Contact