Parijs

Een van de meest beroemde gebouwen ter wereld
 

Reizen naar Parijs

Parijs is een stad van contrasten. De steegjes met kinderkopjes en de kilometers lange promenades, kleine boetiekjes en reusachtige warenhuizen, de beleefde Parijzenaar die de ene minuut de deur voor je openhoudt en de volgende de deur in je gezicht laat vallen. Laat je meevoeren in Parijs, de stad die behoort tot een ieder die van haar houdt.

Vind je weg in Parijs

Rondreizen in Parijs is super makkelijk. De metro (Le Métro) is één van de grootste en gemakkelijkste in de wereld om te gebruiken, op bijna iedere straathoek zijn er ingangen voor 'Le Métro'. Belangrijk om te weten is dat er 20 districten (arrondissement, afgekort tot arr.) zijn die in de vorm van een spiraal zijn geordend. Het enige wat je hoeft te doen is met de wijzers van de klok mee te gaan, om te beginnen met de eerste in het midden van de stad op de rechteroever (noordkant) van de Seine Rivier.

Winkelen!

Het is ondenkbaar om Parijs te bezoeken zonder te gaan winkelen. Aangezien het de modehoofdstad van de wereld is, er is voor iedere portemonnee wat wils! Laat je oude comfortabele kleren maar thuis, stijl is hier alles! Als je niet wilt opvallen moet je de 'verplichte' ballerina's en sjaaltjes aan doen.

Ook al heb je het geld er niet voor, het bezoeken van Louis Vuittons warenhuis is ware een must. Dit pand aan de 101 Avenue Des Champ-Élysées telt 7 verdiepingen, het concurreert met de Eiffeltoren om de meeste bezoekers! Je kan hier van alles vinden, van blouses tot naaipatronen en reisliteratuur.

Voor degenen met een goedgevulde portemonnee is een bezoek aan Triangle d'or de moeite waard, een gebied beroemd om de Haute-coutures van de beroemde Franse modeontwerpers. De belangrijkste modehuizen van Dior, Hermés, Prada en YSL vind je op Avenue Montaigne en Rue du Fauborg Saint-Honoré.

Op de boulevard Haussmann vind je de de beroemde winkels zoals Galeries Lafayette en Printemps, zij hebben alles wat je maar wenst. Op Rue des Francs-Bourgeous vind je de winkels voor de meer nuchtere koper zoals Bensimon, Muji en Tait (het antwoord van Frankrijk op H&M).

Onmisbaar in Parijs

Als je eenmaal in Parijs bent zijn er enkele dingen die je zeker gedaan moet hebben. De allereerste is natuurlijk de Eiffeltoren, misschien cliché maar zeker geen teleurstelling. Als je niet het geduld heb om in een kilometerslange rij te gaan staan met Japanse toeristen, dan is het een aanrader om naar de top van de 'Tour Mont Parnasse' te gaan, een wolkenkrabber met een uitzicht waar je je adem bij inhoudt. In het café bovenin kun je ook een heerlijk kopje warme chocolademelk drinken!

Als je het boek 'De Da Vinci Code' hebt gelezen, dan moet je zeker ook een bezoek brengen aan het Louvre. Beroemd onder andere door het schilderij de 'Mona Lisa' van de kunstenaar Leonardo da Vinci dat er hangt.

L'arc De Triomphe op Place Charles du Gaulle, Notre Dame bij 6 Place du Parvis Notre-Dame en Sacré Coeur in Parvais du Sacré Coeur, oftewel het Heilige Hart zijn zeker ook een bezoekje waard. KILROY adviseert ook Quarter Latin (Métro Cluny La Sorbonne), waar je fantastische gebouwen, restaurants en kleine boutiques kan vinden.

Als je moe bent het doorkruisen van de stad, kan je altijd een auto huren en daarmee door het platteland gaan rijden. Wees echter gewaarschuwd, de Fransen rijden alsof ze op de hielen worden gezeten, er is niet één auto in Parijs zonder deuken. Laat de kans niet voorbijgaan om een wijnhuis te bezoeken en geniet van een lokale 'bistro' in de omgeving, Wij beloven je dat het fantastisch is!

Op zoek naar eten?

Als het weer goed is koop dan een stokbrood, een stukje brie, een fles Franse rode wijn en ga picknicken in één van de mooie parken die Parijs rijk is. KILROY adviseert één van de parken rond de Sacré Coeur. Het is niet moeilijk om goed eten in Parijs te vinden, deze stad is beroemd om zijn gastronomie. De Fransen hebben een hartstochtelijke verhouding met eten, van vijfsterrenrestaurants tot aan kleine familiebistro's op de hoek van de straat. Goed eten is heel belangrijk voor een Fransoos!

Als je liever een snelle lunch hebt, dan is Cojean aan 6 rue de Séze, 9e arrondissement, perfect. Zij hebben heerlijke salades en sandwiches. Bistrot Des Dames aan rue de Dames, 17e arrondissement, is een echt lokaal restaurant met een comfortabel terras in een kleine binnenplaats. In de hub van toeristendistrict dichtbij de Arc De Triomph is La Brasserie du Drugstore, een kleine diamant onder de restaurants. Zij serveren alles; van hamburgers tot aan werkelijk gastronomische maaltijden. Alle restaurants aan 133 Avenue De Champs-Élysées, 8e arrondissement, zijn perfect voor de nachtbrakers aangezien de keuken dagelijks open is tot en met 2 uur in de ochtend.

Boek je reis naar Parijs

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact