Londen

Bel naar huis vanuit de bekende rode telefooncellen
 

Reizen naar Londen

In Londen vind je oneindig grote variëteit aan cultuur en geschiedenis. Het ongeëvenaarde nachtleven, de grote afwisseling tussen verschillende buurten in de stad en verrassende groene oasen midden in het drukke stadsleven samen met het brede spectrum aan nationaliteiten maken Londen tot een topstad waar je onherroepelijk verliefd op wordt!

Londen is ongetwijfeld de meest populaire stad in Engeland onder reizigers. Wil je in Londen iets bekijken, dan kun je alvast een dag uittrekken om te bedenken wat dat dan moet worden. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om te zien, te voelen, te horen en te ervaren. Je kunt het zo gek niet bedenken: Londen heeft het allemaal! Cultuur en historisch verantwoorde reizigers kunnen niet heen om de Tower of London, Buckingham Palace en de Houses of Parliament (Big Ben). Maar vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het Victoria and Albert Museum. Ook Tate Modern is zeker de moeite waard!

Ben je meer in voor wat lichter vermaak, ga dan langs bij Madame Tussauds of regel kaartjes voor een musical (wel op tijd reserveren!). Bekijk de stad vanaf een andere kant (de bovenkant) vanuit The London Eye, het enorme reuzenrad dat hoog boven het levendige stadsgewoel uittorent. Wil je even bijkomen, spendeer dan een dagje in Hyde Park.

Stappen in Londen

Als je in Londen bent kun je echt niet om het nachtleven heen. Al zou je een jaar gaan stappen, er zijn zoveel cafés en clubs dat je zelfs dan niet overal geweest kunt zijn. Ga sowieso eens naar een echte Engelse pub op de hoek van de straat en bestel een pint. Voor de toffere pubs moet je overigens in Soho zijn.

Tip: Als je met een groep uit wilt gaat, zorg er dan voor dat de groep uit mannen én vrouwen bestaat. Met een groep mannen kom je namelijk geen club binnen, dit in verband met de slechte ervaringen van de portiers.

Shoppen in Londen

Hipper dan hip! Wil je erbij horen? Dan is dit de kans om goed inkopen te doen en trendy kleding mee naar huis te nemen. Oxford Street is het walhalla voor de shopaholic. Je kunt ook een van de markten bezoeken. Neem bijvoorbeeld de metro naar Camden of Portobello Road (richting Notting Hill Gate). Daarnaast zijn Kensington High Street en het gebied ten oosten van Covent Garden vlakbij Oxford Street ook uitstekende plekken om met je creditcard te wapperen. Ben je op zoek naar schoenen dan moet je in Neil Street zijn. Probeer je manische shopexplosie even te bewaren voor werkdagen. In het weekend zijn er namelijk schrikbarend veel meer kapers op de kust. Het kan dan soms irritant druk zijn.

Om de maag te vullen

Veel van de inwoners van Londen zijn geëmigreerd vanuit vrijwel alle landen in de wereld. Dit zie je terug in het aanbod van restaurants. En dat is maar goed ook! Wees nou eerlijk: wie zit er tegenwoordig nog op Fish en Chips te wachten?! Het is niet voor niets dat de Fransen altijd roepen dat de Engelsen niet kunnen koken. Gelukkig zul je daar in Londen geen last van hebben!

Een grote hype in Londen is sushi en dat zie je terug. Het aanbod van sushi lijkt met de dag groter te worden, probeer eens de sushi bar in Harolds…

Reizen in Londen

Eén van de grote pluspunten van deze megastad zijn de goede metroverbindingen. Ook de bus is vaak een goed alternatief, hoewel het vrij druk kan zijn op straat. Je moet voor beiden wel even een Oystercard aanschaffen. Deze kun je opladen met elk wenselijk bedrag en opmaken met elke reis. Geen gedoe met strippenkaarten dus!

Accommodatie en klimaat

Londen is zo'n plek die je altijd kunt bezoeken. Het maakt niet uit wanneer je gaat, er is altijd genoeg te doen. Het voorjaar en de zomer zijn in verband met het regenachtige klimaat van Engeland in ieder geval de beste opties.

Boek je reis naar Londen

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact