Berlijn

De Oberbraumbrücke brug
 

Reizen naar Berlijn

Misschien zou je het niet zeggen, maar Berlijn is de laatste jaren een serieuze kandidaat geworden voor de benaming 'Coolste stad van Europa'. De combinatie van groteske gebouwen, verfijnde restaurants en een bruisend nachtleven maken Berlijn tot een betoverende Europese bestemming. Als je op zoek bent naar een fascinerende stedentrip zoek dan niet verder. Berlijn biedt een verbazingwekkende en unieke verzameling bezienswaardigheden.

Ontdekkingstocht door Berlijn

Omdat de stad in het verleden door verschillende gezaghebbers werd bestuurd, is de infrastructuur en de architectuur qua design en vorm nogal eclectisch. Moderne ontwerpen van glas en staal staan in schril contrast met oudere vormen van architectuur. Als je Berlijn wilt overzien vanaf grote hoogte, neem dan de lift naar het observatiedeck van de Fernsehturm op de Alexanderplatz. Het uitzicht vanaf dit op twee na hoogste gebouw van de Europeese Unie is simpelweg adembenemend!

Een andere goede optie om Berlijn te verkennen is om een gratis wandeltocht te boeken bij New Berlin Tours. Zij bieden een gratis tour aan die je langs alle belangrijke bezienswaardigheden voert. De tour duurt zo'n 3,5 uur en begint bij de Brandenburg Gate (www.newberlintours.com).

Als je geen zin hebt in het groepsgebeuren en je wilt de hoogtepunten van Berlijn zelf ontdekken, begin dan gewoon je eigen ontdekkingstocht de beroemde Brandenburg Gate. Hier kun je genieten van de elegantie van de Pariser Platz. Als je wat extra geld te spenderen hebt, loop dan naar binnen bij het historische Hotel Adlon Kempinski en geniet van een uitstekend ontbijt. Het zou zomaar kunnen dat je op dezelfde stoel zit waar gasten als Albert Einstein, Michael Jackson en Bill Clinton ook hebben genoten van hun ontbijt.

Je zou er normaal straal aan voorbij lopen door de saaie buitenkant, maar bij binnenkomst in de eveneens aan de Parizer Platz gelegen BZ bank ben je vrijwel zeker met stomheid geslagen. Hier ontdek je een ongekend indrukwekkend staaltje design. Het is alsof je in een decor van een sciencefiction film bent beland!

Loop vanaf hier verder naar de Potsdamer Platz buurt. Dit is de wijk waar Berlijns belangrijkste stedelijke transformatie plaatsvond. Wat ooit een desolate en verlaten vlakte was is nu veranderd in een geweldige nieuwe wijk met een grote en gevarieerde rijkheid aan musea, theaters, hotels, reastaurants en bars.

Nog een belangrijke bezienswaardigheid tijdens je ontdekkingstocht door Berlijn is het Joods Museum. Het is gehuisvest in een door Daniel Libeskind ontworpen avant-gardistisch gebouw, zowel de inhoud als het uiterlijk zal zeker indruk maken. Dit mag je niet missen!

Natuurlijk mag de wereldberoemde voormalige grensovergang Checkpoint Charlie niet ontbreken tijdens je ontdekkingstocht. Hier proef je de eigenaardige sfeer van het ooit in tweeën gedeelde Berlijn nog steeds.

Vervolg je tocht naar Unter den Linden, de historische en beroemde boulevard van Berlijn. Hier vind je verbluffende architectuur evenals verassende musea.

Winkelen in Berlijn

Moe geworden van alle de wonderlijke architectuur en historie van Berlijn is het tijd om te gaan winkelen! Ga naar Galeries Lafayette, dit is de Berlijnse branch van het beroemde Parijse warenhuis. Of ga naar het KaDeWe, Europa's op twee na grootste winkelcentrum. Een andere optie is de Potsdamer Platz Arkaden, een mooi ontworpen winkelcentrum met meer dan 100 verschillende winkels en eetgelegenheden verdeeld over drie verdiepingen. Leef je dus lekker uit!

Nachtleven van Berlijn

Berlijn is de stad van verfijnde cocktails en lange nachten. Clubs blijven open tot de laatste klant vertrekt. Elektronische muziek neemt een belangrijke plaats in tijdens Berlijn's opzwepende nachtleven. Een paar van de beste clubs en bars om heen te gaan zijn Greenwhich, Würgeengel, Victoria Bar, Weekend en Watergate. Hier kom je tijdens een wilde nacht uitgaan zeker terecht in een scene die je bevalt!

Rondreizen in Berlijn

Er zijn veel manieren om Berlijn te ontdekken. Je kunt gaan lopen of fietsen. Een bus, boot, metro of tram nemen. Elk district heeft z'n eigen vibe, en je kunt Berlijn vanuit vele verschillende perspectieven bekijken en ontdekken. De beste manier om zoveel mogelijk van de unieke sfeer van Berlijn op te pikken is om zoveel mogelijk verschillende routes en manieren van transport te kiezen.

Het is misschien niet de meest comfortabele manier van rondtoeren, maar zeker wel heel leuk en aan te raden: een originele Oost-Duitse Trabant. In deze kleine autootjes kan je voor €20,- anderhalf uur rondrijden. Kijk voor meer informatie eens op www.trabi-safari.de.

Boek je reis naar Berlijn

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact