Nicaragua

De culturele schoonheden van Nicaragua
 

Reizen naar Nicaragua

Reis je naar Nicaragua dan ontdek je de echte Latino vibe in een Caribisch pakketje met helderblauwe wateren, droomstranden, prachtige vulkanen en de allerbeste rum. Nicaragua is een interessantere en vriendelijkere plek dan de reputatie doet vermoeden, dus duik in haar traditionele culturen en geniet van de Nica way of life!

Let op! Voor Nicaragua geldt op dit moment een aangepast reisadvies, raadpleeg het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid vóór het plannen van jouw reis.

Nicaragua is een van de armste landen van Centraal-Amerika, maar het toerisme in het land stijgt erg snel. Fantasierijke reizigers zijn in Nicaragua zeker van veel interessante plekjes, ervaringen en veel avonturen. En reizen door Nicaragua is ook nog eens veel voordeliger dan in buurland Costa Rica.

Nicaragua is een koffieproducerend land, maar staat ook bekend om de productie van de beste rum van Latijns-Amerika; proef de legendarische Flor de Cana en meng deze met verse 'mango pyre'- je krijgt geen drankje beter dan dit. Bezoek de tropische Caribische kust en maak kennis met de Garifuna cultuur en de geweldige muziek. Ga naar Pacific Coast voor de vele vulkanen, meren en regenwouden.

Managua

De hoofdstad van Nicaragua is niet echt een gezellige stad. Je vindt er alle basisvoorzieningen, een levendige barscène en verschillende winkelcentra, maar voor veel reizigers is Managua slechts een verbinding naar andere bestemmingen. Het Histórico Nacional Loma de Tiscalpa Park is waarschijnlijk de mooiste bezienswaardigheid in Managua. Het is in de stad niet altijd even veilig, dus is het aan te raden om gebruik te maken van taxi's als je gaat winkelen, pinnen of barhoppen.

Granada

De in 1524 opgerichte Spaanse koloniale stad Granada is een super leuk klein stadje met hobbelige straten, paardenrijtuigen en kleurrijke huizen. Het ligt direct aan het meer Lago de Nicaragua, het grootste zoetwater meer in Midden-Amerika, waar enkele honderden eilandjes liggen te wachten op ontdekkingsreizigers. Met een ferry kun je naar Isla de Ometepe om een vulkaan te beklimmen en te genieten van een geweldig uitzicht over de meren. 

Blijf zeker een paar dagen in Granada om te ontspannen of te stappen. De gezellige en elegante stad heeft luxe plekken waar je bijvoorbeeld een massage kan nemen.

Culturele wonderen in Nicaragua

Vanuit Granada of Managua kun je makkelijk naar Masaya, het traditionele artistieke en culturele centrum van het land. Hier zie je hoe alles was voor de Spaanse overheersing en kun je de inheemse handvaardigheid aanschouwen. Souvenirs voor de mensen die thuis op je wachten zijn te vinden in de Mercado Artesanías. Daarnaast mag je het pittoreske Volcan Masaya niet missen! Masaya is niet de mooiste plek van Nicaragua, mede door de aardbeving van 2000. Maar toch vertegenwoordigt Masaya de echte Nicaraguaanse manier van leven. En dat is misschien wel leuker dan sommige sprankelende toeristische bestemmingen. 

Klimmen, duiken en ontspannen

Beklim de rokende Volcan Concepción op Lago de Nicaragua of ga naar Maribios aka de keten van vijf vulkanen. In Maribios zijn alle vulkanen beklimbaar en kun je heerlijk ontspannen in de warmwaterbronnen of een kratermeer. Vergeet niet om veel water te drinken en goede schoenen aan te trekken, want het is een behoorlijk pittige klim.

Duikers moeten naar de relaxte Corn Eilanden, Islas del Maíz, in het tropische Caribische gebied. Tijdens een duik kom je haaien, roggen, koele grotten en levendige koraalriffen tegen. De Corn Eilanden zijn ook wel bekend om hun droomstranden met kokospalmen. Little Corn Island is vooral een goede bestemming voor diegene die op zoek zijn naar een lekker lui leven. 

Rondreizen in Nicaragua

In Nicaragua, net zoals in heel Midden-Amerika, kun je overal 'Chickenbussen' nemen. Er zijn ook een lange afstand busverbindingen die via alle belangrijke plaatsen in Centraal-Amerika rijden, dus als je naar de Caribische kust van Honduras wilt: just hop on a bus in Managua! Ook Granada ligt op slechts een uurtje rijden van de hoofdstad. Tussen de Corn eilanden gaat een paar keer per dag een boottaxi, genaamd pangas. 

Beste reistijd voor Nicaragua

Dit hangt af van waar je in Nicaragua heen wilt. Nicaragua heeft twee seizoen, het natte en het droge seizoen. De beste reistijd is tussen december en mei, dan laat de zon zich van haar beste kant zien. Tussen juni en november is het regenseizoen. 

Tips van KILROY

De warme historische stad Grenada is zeker een bezoek waard. Dit geldt ook voor Isla de Ometepe en de Corn eilanden. De geluiden van Volcan Masaya's huffen en puffen zijn een geweldige ervaring en het uitzicht is er adembenemend.

Contact