Tegucigalpa

Reizen naar Tegucigalpa

Tegucigalpa, de hoofdstad van Honduras is voor velen een verplichte stop-over op weg naar de kust of naar een andere bestemming. Maar als je de echte latino-lifestyle wilt ervaren, kijk dan wat rond en beleef bijvoorbeeld de kleurrijke Semana Santa festiviteiten.

Tegucigalpa betekent 'de zilveren stad', genoemd naar haar verleden als mijnstad in de koloniale periode. De stad ligt in een vallei en verdient heel eerlijk gezegd geen schoonheidprijs. De meeste gebouwen zijn tegen de heuvels aangebouwd en de best onderhouden gebouwen zijn die van de Pizza Hut, Burger King en KFC. Toch is voor de liefhebber van steden is de mix tussen oude koloniale gebouwen en nieuwe architectuur interessant. Tegucigalpa heeft het vuige en smerige wat veel Latino steden kenmerkt, je moet ervan houden.

Maar Tegucigalpa is ook een moderne stad, en je kunt er leuke restaurants, winkels en musea vinden. De oude koloniale kathedraal Iglesia de Nuestra Señora de los Dolores ligt in het centrum van de stad en is zeker een bezoekje waard. Het commerciële hart van de stad is 'la zona viva' in de buurt van Boulevard Morazán.

Als je in Tegucigalpa bent rond de Paasvieringen, dan kun je getuige zijn van een heel mooi evenement. De meeste mensen hebben de stad dan verlaten en zijn naar het strand vertrokken terwijl het centrum is afgesloten voor verkeer. In plaats van stinkende auto's vullen de straten zich met kleurrijke kleden en doeken en religieuze ceremonies en wordt de stad, al is het maar voor een paar dagen, een fijne plek om te zijn. Omdat Tegucigalpa hier nog niet zo bekend om staat als Antigua, is het vinden van accommodatie rond deze tijd niet moeilijk.

Als je een goed uitzicht wilt hebben over de stad, neem dan een taxi de berg op naar Picacho Park waar het grote beeld van Christus staat. Dit is ook een plek waar de locals graag rondhangen.

Rondreizen in Tegucigalpa

Rondreizen in Tegucigalpa kan een verwarrende ervaring zijn. Het verkeer is een chaos en auto's rijden dicht op elkaar. Gebruik taxi's om van A naar B te komen, vergeet niet een prijs af te spreken voordat je vertrekt.

Over het algemeen is het fijn reizen door Centraal-Amerika dankzij het Tica-busnetwerk. Vanuit Tegucigalpa vertrekken meerdere bussen met elk hun eigen platform. De busmaatschappij Alas Herman heeft een goede en veilige reputatie en houdt haar bussen schoon!

Zorg dat je eerste klas reist als je comfortabel wilt zitten en airco wilt hebben. De luxueuzere bussen hebben een bediende die je zo nu en dan een snack komen brengen of een glas water. Deze bussen zijn modern en degelijk, voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

Je kan een bus naar La Ceiba nemen om van daaruit de veerboot naar Utila of Roatan te nemen. Een deluxe bus kost rond de $30. Je kunt ook direct vliegen naar Roatan, La Ceiba of San Pedro Sula.

Veiligheid in Tegucigalpa

Criminaliteit is altijd een groot probleem in Centraal-Amerikaanse steden. Vermijdt de gevaarlijke zones in de stad en wees overal alert. Loop 's avonds en 's nachts liever niet meer rond, zeker niet in je eentje. En let in de bus extra goed op je spullen. Een beetje kennis van de Spaanse taal kan je in veel situaties helpen.

Boek je reis naar Tegucigalpa

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact