Guatemala City

Reizen naar Guatemala City

Guatemala Stad is de hoofdstad van het land en de grootste stad van Centraal-Amerika. Het is het financiële en politieke centrum en de transporthub van het land. Hier ligt het grootste vliegveld, La Aurora, net als tien universiteiten en veel belangrijke instellingen.

Guatemala City ligt in de vallei en er staan nog veel gebouwen die van grote historische en architectonische waarde hebben. Er wonen zo'n drie miljoen mensen in Guatemala City en dat aantal is groeiende. De verschillende zones en straten zijn zo gelegen dat je je gemakkelijk kunt oriënteren. In Guatemala City vind je naast hotels, winkelcentra, musea, verschillende restaurants en barren een veelheid aan culturele activiteiten.

Tussen alle moderne gebouwen zijn nog steeds ruïnes te vinden van de oude Maya-stad Kaminaljuyu. Sommige van deze ruïnes zijn letterlijk overwoekerd door snelwegen en winkelcentra, maar de ceremoniële site van Kaminaljuyu is nu een beschermd gebied. Zone één, in het hart van de stad, staat bekend als het historische centrum. Hier is de belangrijkste kathedraal, het huis van de president, het nationale paleis, de nationale bibliotheek en het stadspark gelegen.

Zone tien, ook wel Zona Viva genoemd, is het feest- en entertainmentgedeelte van de stad. Het is ook het financiële district van Guatamala Stad. Hier vind je de meeste hotels, nachtclubs en restaurants.

Rondreizen door Guatemala

Het ontbreekt in Guatemala City aan efficiënt openbaar vervoer. Onlangs is er wel een systeem van lijnbussen ingevoerd, wat de situatie enigszins heeft verbeterd. Locals gebruiken zonder uitzondering bussen en taxi's, niemand loopt. Er zijn twee soorten taxi's in Guatemala Stad: taxi's met meter die je van tevoren moet bestellen, en taxi's die je aanhoudt op straat. De taxi's met meter zijn veiliger, en als je goed kunt onderhandelen zijn die vaak nog goedkoper dan de ongeregistreerde taxi's.

Het is gemakkelijk om een taxi vanaf het vliegveld te krijgen. Reken er wel op dat deze taxi's vaste prijzen hanteren en iets duurder zijn dan de taxi's in de stad. Er rijden meerdere keren per dag minibusjes vanaf Antigua, deze kosten zo'n 10 US dollar per persoon. Als je met de bus gaat, onthoud dan dat eerste klas bussen een stuk veiliger zijn en veel comfortabeler!

Veiligheid

Blijf niet te lang hangen in Guatemala Stad, aangezien het niet de meest veilige plek is. Vermijd de gevaarlijke zones in de stad en wees overal alert. Het is beter om 's avonds en 's nachts niet meer rond te lopen, zeker niet in je eentje. En let in de bus extra goed op je spullen, want hier houden zich volgens de statistieken de meeste zakkenrollers op.

Guatamala City is meerdere malen ernstig beschadigd door aardbevingen, maar de laatste dateert alweer van 1976.

Boek je reis naar Guatemala City

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact