El Salvador

Geniet van de zonsondergang vanuit je hangmat op het strand
 

Reizen naar El Salvador

Niet veel reizigers komen terecht in El Salvador en dat is toch jammer. De prachtige natuur die El Salvador rijk is, grote surfgolven en zwarte stranden maken het land meer dan de moeite waard. En voor wandelaars zijn er zat paden te betreden, je hoeft er dus niet stil te zitten! Boek je reis naar El Salvador bij KILROY.

Dit land is uitermate geschikt voor de reizigers die graag ergens komen waar andere toeristen nog geen weet van hebben. De Salvadorianen zijn uiterst vriendelijk, en de natuur in het land is schitterend. Het landschap met zijn vulkanen en tropische wouden maken het land tot een paradijs voor de geoefende wandelaar.

Wat te doen in El Salvador

El Salvador zit bomvol ecologische schatten, die slechts door weinigen worden bewonderd. Parque Nacional Montecristo-El Trifinio is een ware parel. Dit park is gelegen op flinke hoogte en herbergt veel interessante diersoorten. Je kunt bij de Wild Life Service een permit regelen, en dan op zoek gaan naar orchideeën en apen, de echt fortuinlijke wandelaar spot wellicht een poema. Parque Nacional Los Volcanes is ook een absolute must. In dit park liggen 3 vulkanen. Vulkaan San Salvador heeft twee toppen, een smal weggetje leidt je naar de top waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht. Lago de Coatepeque is een helder kratermeer omgeven door vulkaantoppen. Dit is een perfect uitje als je de stad even zat bent. Breng wel je zwemkleding mee, want het is heerlijk zwemmen in het heldere water!

In de koloniale steden vind je musea met een rijke historie. San Salvador zelf is niet zo héél speciaal. Er zijn wat shoppingmalls en pizzeria's, maar verder ziet het er arm en viezig uit. De kleinere steden zijn vele malen leuker.

Activiteiten

De golven die op de kust van dit land beuken zijn perfect om te surfen. Er zijn echt fantastische surfstranden te vinden, sommige zijn zelfs alleen geschikt voor de meer ervaren surfer.

Pak een bus of taxi richting het noorden vanaf het stadje La Libertad en je komt bij kleine, mooie strandjes waar bijna nooit iemand komt. Playa Sunzal en Tunco zijn echt prachtige voorbeelden. Duiken kan ook in El Salvador. Hiervoor moet je zijn in Playa Los Cóbanos. Dat is omgeven door prachtige koraalformaties. Wandelaars kunnen hun energie meer dan voldoende kwijt in dit land. Prachtige flora en fauna nodigen uit tot het maken van lange tochten.

Rondreizen in El Salvador

In San Salvador ligt het internationale vliegveld. Taxi's en colectivo's zijn uitstekend om je in de stad te verplaatsen. Er zijn ook enkele kwalitatief goede busmaatschappijen. Deze bussen vertrekken van de Terminal Puerto Bus in San Salvador. De intercity bussen zijn oude Amerikaanse schoolbussen in allerlei kleuren. Ze zijn goedkoop, maar voor de langere mensen onder ons niet erg comfortabel. Als je ter plekke een auto wilt huren, dan kun je dit het beste regelen in San Salvador. Voor het oversteken van de grens naar Honduras raden we je aan om van tevoren te checken op welke tijden dit mogelijk is. Het zou zonde zijn als jij er staat en de grensovergang is gesloten.

Veiligheid

Je ziet in dit land overal wapens en militairen, dit is verweven in het straatleven. Let goed op als je aan het reizen bent tussen de steden, want er vinden wel eens overvallen plaats. Reizen in het donker wordt afgeraden en eersteklas bussen zijn veiliger dan de zogenoemde chickenbussen. Dit land heeft in de laatste jaren een ommekeer gemaakt van geweld naar geweldig. Gaan dus!

Boek je reis naar El Salvador

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact