San José

San José biedt prachtige kerken en goed onderhouden parken
 

Reizen naar San José

San José is zowel de hoofdstad als de grootste stad van Costa Rica. Met 350.000 inwoners is San José de stad waar 1/3 van de Costa Ricaanse bevolking woont. Hoewel de stad niet al te dichtbevolkt is, is het stadsleven bruisend en levendig en je zult je er niet snel vervelen. De Universiteit (Universidad de Costa Rica) trekt mensen van over heel de wereld aan en is dan ook zeer internationaal.

San José is verdeeld in verschillende gebieden en verrassend genoeg vind je in heel Costa Rica geen adressen. De meest populaire zone in het centrum van de stad is Avenida 1. Hoe verder je van het centrum verwijderd raakt, hoe hoger de nummers. De stad bestaat veelal uit laagbouw en is zeer kleurrijk, de lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij; ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt.

Activiteiten in San José

De stad heeft een, voor Latijns-Amerikaanse begrippen, vrij westers karakter. Je vindt er heel veel musea variërend van een museum over insecten tot een nationaal museum of een kindermuseum. Mensen met een sterke maag kunnen ook eens een kijkje nemen in het Museo de Criminología. Verder zijn er goede restaurants, een kleine dierentuin, een vlindertuin en, niet onbelangrijk, een heerlijk klimaat te vinden in deze stad. Ook winkelen in San José is leuk, zeker als je fan bent van surfen en/of skaten. De stad staat bol van de surf-, skate- en straatkleding, en als je flink afdingt kun je dure merken als Volcom, DC en Globe voor een prikkie op de kop tikken.

Ook voor avonturiers is er zat te beleven. Omdat San José zo centraal gelegen is, zijn er op een paar uur afstand verschillende interessante locaties te bereiken. Mocht je even klaar zijn met al die drukte om je heen, kom dan tot rust in één van de heerlijke, schaduwrijke parken van San José. In Parque La Sabana kun je ook nog sportief aan de slag. Je kunt er basketballen, tennissen, volleyballen en je vindt er zelfs een groot zwembad. Kortom: je vervelen is geen optie!

In het centrum van de stad is eigenlijk alles, van lokale markten en barretjes, tot de meer internationale restaurants en cafeetjes. De populairste markt is El Mercado Sentral in het centrum. Hier wordt vers, exotisch fruit, vis, vlees, tassen, textiel en sierraden verkocht. De markt is druk en lawaaierig maar de atmosfeer is geweldig. Wat meer actie vind je in El Pueblo, een klein 'dorp' met meer dan 50 barretjes, restaurants, galerieën en winkeltjes. Het is er wel vrij toeristisch, dus mocht je daar niets van willen hebben, dan kun je je beter richting de universiteit van San Pedro begeven en de Calle de la Amargura. Zoals eigenlijk overal in Centraal-Amerika lopen ook hier weer zakkenrollers rond, je bent dus gewaarschuwd!

Stranden in San José

Het is in San José heel makkelijk om je te verplaatsen, zelfs als je Spaans niet echt up-to-date is. De stad grenst niet aan zee, dus strand is er niet te vinden. Pak echter een bus en je zit in 3 uur aan de Caribische kust. Trek je liever richting de Stille Oceaan? Geen nood, ook dat is slechts een busrit van drie uur van San José verwijderd. Aan beide kusten zijn geweldige stranden te vinden, maar als je te vinden bent voor een goede surfpartij, kun je het best naar de westkust; de golven daar zijn fantastisch. Er is een enorme keuze uit leuke plekken binnen en buiten de stad. Let er wel op dat je de juiste bus pakt want er zijn directe buslijnen en ook 'minder directe'. Dit kan betekenen dat je vele malen moet overstappen om de plaats van bestemming te bereiken. Dat kan natuurlijk een uitdaging zijn, maar het kon je ook wel eens gaan vervelen.

Boek je reis naar San José

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact