Puerto Viejo de Talamanca

Prachtige stranden van Puerto Viejo
 

Backpacken in Puerto Viejo de Talamanca

Puerto Viejo de Talamanca, ook wel Puerto Viejo genoemd is een relaxte plek voor backpackers. Puerto Viejo ligt aan de Caribische kust, hierdoor kun je niet alleen op het vasteland toffe dingen doen, maar ook volop genieten in de zee.

Ben je na de drukte van San Jose toe aan wat strandleven, dan zit je in Puerto Viejo meer dan goed. Het voormalige vissersdorp ligt namelijk aan een mooie azuurblauwe zee, omringd door regenwoud en strand en is inmiddels uitgegroeid tot een populair vakantieoord. Maar gelukkig zónder die vreselijke hoogbouw en enorme resorts.

Na een prachtige busrit van 4 à 5 uur langs regenwouden en bergen kom je uit in de Caraïben. De laid back sfeer van Puerto Viejo moet je zelf proeven! Puerto Viejo is een reggaedorp met prachtige stranden, vriendelijke Tico’s, latino-muziek, Afro-Caribisch eten, gezellige barretjes en een superlachen nightlife. Oftewel alle ingrediënten voor een backpackreis.  

Doe een vrijwilligersproject in Puerto Viejo
Leer Spaans in Puerto Viejo

Puerto Viejo heeft te gekke stranden en surfspots

Deze kustplaatst heeft een geweldige pré: Puerto Viejo de Talamanca is één van dé surf hotspots van Costa Rica en zelfs van de wereld. Wil jij het surfen onder de knie krijgen? Boek dan surflessen via KILROY. Wil jij gewoon lekker chillen op het strand of andere zon, zee en strand ervaringen? Je vindt in Puerto Viejo stranden Punta Cocles en Punta Uva.

Punta Uva is een prachtig goudkleurig zandstrand, waar je uitstekend kunt surfen. Maar kijk hier wel uit voor de gevaarlijke stroming als je in zee gaat zwemmen.

Salsa Brava beach is een surfer’s paradise! Hier vind je de grootste en gevaarlijkste golf van Costa Rica, de Salsa Brava ofwel de ”gemene salsa”. Alleen te trotseren door de gevorderde sufer. Ook hier weer een sterke branding dus grillig voor zwemmers.

Vrijwilligerswerk in Puerto Viejo

En wil je het nuttige met het aangename combineren, doe dan vrijwilligerswerk in het ”Jaguar Animal Rescue Center”. Dit vrijwilligersproject is gelegen in Puerto Viejo en doet er alles aan om gewonde dieren te verzorgen en indien mogelijk terug te plaatsen in de natuur. 

Spaans leren in Puerto Viejo

Sinds een aantal jaren bieden we Spaanse lessen aan in Puerto Viejo. En wat is een betere plek om Spaans te leren dan aan zee! Je kunt kiezen uit de beginners of gevorderden cursus, 1 op 1 of juist in groepsverband. Je krijgt voornamelijk lekker buiten les, op de veranda, middenin de jungle. Laat je dus niet afleiden door alle vogels, luiaards en andere tropische beestjes. De lesprogramma’s duren een halve dag waardoor er genoeg tijd overblijft om leuke dingen te doen en de omgeving te verkennen.

In Puerto Viejo kan het allemaal. ¡Pura Vida!  

Contact