Costa Rica

Surfen aan de Westkust is een hele ervaring!
 

Reizen naar Costa Rica

Costa Rica is een magisch land voor mensen die op zoek zijn naar een allround bestemming. Zwemmen en ontspannen op één van de grote stranden langs de kust van het Caribisch gebied, surfen in de Stille Oceaan, de jungle voor de avontuuriers, en last but not least - winkelen!

San José

Als je op zoek bent naar surf- en skateoutfits is San José de stad waar je moet zijn. In veel winkels vind je hier merken zoals Volcom/DC/O'Neill én het is spotgoedkoop! De stad is verdeeld in verschillende zones. Zorg dat je van tevoren goed weet in welke zones het veilig is en in welke niet. Pas sowieso goed op je spullen, waar je je ook bevindt. Het is vanaf San José ongeveer twee uur rijden met de bus om de Caribische kust te bereiken. Om de Pacifische kust te bereiken zit je ongeveer net zo lang in de bus.

Arenal

De majestueuze vulkaan Arenal werd voorheen tot één van de tien actiefste vulkanen ter wereld gerekend. De vulkaan produceerde tot 2010 aan de lopende band grote aswolken, explosies en gloeiend hete lava! En het is vooral 's nachts een prachtig gezicht om de rode lava langzaam naar beneden te zien stromen. Hoewel de vulkaan nu 'slaapt', is het nog steeds erg mooi om hier naar toe te gaan voor het landschap, trekkings door het regenwoud en raften. 

La Fortuna

Naast Arsenal is ook La Fortuna een goede plek om heen te gaan. Hier kan je op spectaculaire wijze tussen boomtoppen slingeren via metershoge kabelbanen of abseilen van watervallen.

Monteverde

Deze bergen zijn perfect voor wandel- en trektochten. Het uitzicht is adembenemend! Geniet van een lunch op één van de vele ranches, bezoek het mystieke Cloud Forest Reserve, en bewonder de mooiste vogel van de wereld; de 'Quetzal'.  

Manuel Antonio

In Manuel Antonio vind je de meest populaire en mooiste nationale parken van Costa Rica. Ga op expeditie en verwonder je over de kleurrijke exotische dieren, zoals de luiaard, verschillende soorten apen, iguanas en slangen. KILROY raad je aan om met een gids een park in te gaan. Met een gids spot je namelijk dieren die je zelf nooit zou zien. Daarbij krijg je op deze manier toegang tot de vele stranden in het park. Neem vanaf het park een bus naar Quepos om het tradionele Costa Rica te ervaren.

Jacó

Als echt je echte surffanaat bent, is dit zeker één van jouw ideale bestemmingen. Dit is de plek waar de wereldkampioenen trainen en waar vele surfwedstrijden georganiseerd worden! De stranden zijn niet heel druk en worden zeer goed onderhouden.

Rondreizen in Costa Rica

Rondreizen per bus is goedkoop maar niet erg comfortabel. Wees je ervan bewust dat er veel bussen naar jouw bestemming gaan, maar dat er vaak maar één is die rechtstreeks rijdt. De andere bussen stoppen ongeveer elke minuut omdat de chauffeur zijn neven, nichten, moeder, kortom zijn hele familie een lift wil geven.

Budget in Costa Rica

Je kan in Costa Rica met de lokale munt betalen, Colones, of met Amerikaanse dollars. Dit kan omdat Costa Rica door zeer veel Amerikaanse toeristen bezocht wordt. Costa Rica is het duurste land van Centraal-Amerika maar nog steeds redelijk goedkoop. Een lekkere maaltijd kost je zo'n 10 US dollar, en een flesje bier rond de 2 US dollar.

Beste reistijd voor Costa Rica

Voor de strandliefhebbers is de beste periode om Costa Rica te bezoeken van december tot april, daarbuiten is het namelijk regenseizoen. En om nou in de regen op het strand te liggen is natuurlijk niet ideaal. Tijdens het regenseizoen is de natuur absoluut niet minder mooi, dus kom je niet voor het strand en ben je niet bang om nat te worden, dan kan je Costa Rica altijd wel bezoeken.

Contact