Belize

Snorkelen en duiken in de meest prachtige wateren kan in Belize
 

Reizen naar Belize

Belize is de ideale bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Het land is rijk aan prachtige natuur zoals regenwoud, watervallen, witte stranden en exotische dieren. Bovendien heeft de mysterieuze Maya-beschaving talrijke tempels in de jungle achtergelaten om te ontdekken!

Belize is een klein land aan de Caribische kust, het is omsloten door Mexico en Guatemala en biedt een intrigerende mix van tropisch regenwoud, kleurrijke wilde dieren, imponerende bergketens, prachtige stranden en overblijfselen van oeroude beschavingen. Voor de actieve reiziger biedt Belize bijna ongelimiteerde mogelijkheden.

Voor wie niet terugdeinst voor een gezonde dosis actie en avontuur is Belize een geweldige bestemming. Naast lekker luieren op één van de geweldige Caribische stranden, kun je er duiken, snorkelen, vissen, wandelen, kajakken of de natuur ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij één van de vele watervallen die het land rijk is!

Onderwaterwereld

Het barrier reef van Belize is het langste barrier reef van het westelijk halfrond en is opgenomen op UNESCO Werelderfgoedlijst. Geen wonder dat het een ideale locatie is om te duiken. De onderwaterwereld is hier werkelijk ongelofelijk mooi. Spot pijlstaartroggen en schildpadden en honderden andere kleurrijke vissen en koralen. Een goede plek die als basis voor je duiktrips kan dienen is Caye Caulker. Vanuit hier kun je naar 'The Blue Hole' wat de meest beroemde duikspot is van Centraal-Amerika. Hier kun je gegarandeerd haaien spotten! Deze duiklocatie valt nauwelijks te omschrijven zo helder en divers. Mede daarom is het ook duur en, vanwege de diepte, alleen toegankelijk voor ervaren duikers.

Jungle en wilde dieren

40% van Belize bestaat uit beschermde wildparken, vooral de vogelliefhebbers zullen zich hier uitstekend kunnen vermaken - er leven meer dan 500 verschillende soorten in deze parken. Met name de verschillende Ara papegaaien zullen je versteld doen staan. Naast de vele vogelsoorten leven hier ook grote wilde dieren zoals jaguars, krokodillen, apen, herten, leguanen, wilde zwijnen en nog veel meer. De jungle herbergt ook vele tempels die ons nog herinneren aan het de oude Maya-beschaving, deze mysterieuze pyramides en tempels moet je zeker bezoeken! Mocht het bovengronds te warm worden dan kun je  de verkoelende grotten bezoeken en je te vergapen aan stalagnieten en stalagtieten.

Beste reistijd voor Belize

De beste reistijd voor Belize is van februari tot en met april. Van augustus tot en met oktober zijn er veel tropische buien en stormen. Over het algemeen is het toerisme in Belize meer ontwikkeld dan in bijvoorbeeld Honduras en de meeste voorzieningen functioneren dan ook prima. Belize is vanuit Guatemala en Mexico makkelijk te bereiken per bus. In heel Belize is een prima busnetwerk. Naar de eilanden, zoals Caye Caulker, ga je vanuit Belizestad met een snelboot.

Boek je reis naar Belize

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact