Havana

De vrolijk gekleurde Amerikaanse oldtimers karakteriseren de Cubaanse wegen
 

Havana

Het meest indrukwekkende aan Havana is de sfeer die er hangt. Tijd speelt geen rol en de omgeving lijkt rechtstreeks uit de jaren '50 te zijn overgekomen. De gebouwen zijn onveranderd en de straat wordt gevuld met oude Amerikaanse wagens. Wil je nog een glimp opvangen van dit retro-Cuba, wees dan snel. Na Fidel's aftreden zou het best wel eens snel kunnen gedaan kunnen zijn!

Havana's charme zal je snel betoveren. Verwonder je in een wereld waarvan je dacht dat deze al lang niet meer bestond. Geniet van de beroemde mojito: rum met mint, limoen en wat bruine suiker. Loop door de straten waar ook de vrouwen een dikke sigaar aan hun lip hebben hangen en ervaar de levenslust van de Cubaanse bevolking. Met een zinnetje of twee in het Spaans is hun hart snel te veroveren. Misschien kom je zo wel terecht op een te gekke salsa party!

Nachtleven in Cuba

Uit eten gaan in Cuba is meestal niet al te uitbundig. Ga je daarentegen stappen, dan kun je je borst natmaken. Overal vind je kroegen en clubs. Over het algemeen sluiten ze pas wanneer de laatste gast vertrokken is. Leuker is misschien nog wel om je aan te sluiten bij een groep locals die al dansend genieten van die typische salsaritmes waarbij je moeilijk stil kunt blijven zitten. Zorg dat je in het begin van je reis wat salsa lessen boekt daar zul je veel profijt van hebben tijdens je reis, reken er maar op dat je ten dans gevraagd wordt en weigeren is 'not done'!  Wat je in elk geval zeker moet doen is naar één van de beroemde jazzclubs gaan waar de stijl van de jaren '50 werkelijk tot leven komt.

Accommodatie in Havana

Havana heeft het allemaal: grote, luxe hotels met westerse faciliteiten of goedkopere simpele hotels in een typische volksbuurt. Het echte Havana leer je pas kennen wanneer je een verblijf in een 'casa particulares' regelt. Je slaapt dan bij mensen thuis (kamer met privé badkamer) en leert hierdoor meteen het echte leven kennen. Het is wel verstandig om bij je aankomst al een overnachting geboekt te hebben zodat je niet snel wordt opgelicht of zonder onderdak komt te zitten. Sowieso heb je een hotelreservering nodig voor je visum. Je accommodatie kun je gemakkelijk boeken bij KILROY!

Transport in Havana

De taxi is een prima vervoersmiddel in en rondom de stad. Bedenk wel dat de witte lada's de taxi's voor toeristen zijn en de gele voor locals. De toeristentaxi's zijn over het algemeen erg betrouwbaar en niet te duur, zorg wel dat ze de meter aanzetten. Heb je geen haast, wat je sowieso niet zou moeten hebben in Havana, dan kun je natuurlijk ook een fietstaxi nemen. Ze zijn niet veel goedkoper, maar je hebt wel frisse lucht én een mooi uitzicht. Zelf een fiets huren kan ook. Verder kun je natuurlijk nog de bus nemen. Dit is echter nogal een complexe onderneming: een vaste route is er (waarschijnlijk) wel, maar een dienstregeling kun je vergeten. Bovendien zijn ze vaak overvol. Niet de meest comfortabele plek dus, maar wel de uitgelezen mogelijkheid om bij een Cubaan op schoot te kruipen!

Boek je reis naar Havana

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact