Barbados

Ga lekker ontspannen op het strand van Barbados
 

Reizen naar Barbados

Barbados is een tropisch eiland dat omringd wordt door prachtige, witte stranden en een helderblauwe zee. Dit is het eiland van de calypso muziek en de wereldberoemde rum! Barbados is the place to be als je lekker wilt uitrusten aan het strand, sportief bezig wilt zijn of op feestjes helemaal uit je dak wilt gaan. Hier is voor iedereen wat te beleven. De temperatuur is er het hele jaar door aangenaam warm. Door dit heerlijke klimaat is de natuur op haar kleurrijkst en allermooist!

Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland van de Kleine Antillen. Het heeft een oppervlakte van 430 km2 en er wonen 300.000 inwoners op het eiland, verdeeld over 11 gemeentes. De hoofdstad van Barbados is Bridge Town en Engels is er de officiële taal. Het eiland wordt omringd door twee zeeën, aan de westelijke kant door de Caribische Zee en in het oosten door de Atlantische Oceaan. De twee oceanen komen samen aan de zuidkust van het eiland, waar veel surfers vertoeven in kleine, leuke hotels.

De westkust van Barbados

Aan de westkust van Barbados liggen fijne zandstranden en prachtige koraalriffen, terwijl de oostkust hoge kliffen heeft waar de wilde zee tegenaan slaat. Barbados is natuurlijk populair om haar mooie, paradijselijke stranden waar je heerlijk kan zwemmen. In Carlisle Bay kun je goed snorkelen en de koraalriffen van dichtbij bekijken. Het koloniale landgoed van Sam Lord is ook de moeite waard om te bezoeken, alleen al om het spectaculaire uitzicht. Ook het Barbados museum en Sunburry Plantation House zijn bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Historie van Barbados

Barbados is meer dan drie eeuwen een kolonie van Engeland geweest en dat is goed te merken op het eiland. De slaven die hier vanuit Afrika kwamen werken, moesten zwoegen op de suikerrietplantages. Deze historie heeft tot op de dag van vandaag invloed op de muziek- dans- en levensstijl van de inwoners van Barbados, die ook wel Bajans genoemd worden.

Accommodatie op Barbados

Op Barbados liggen veel goede, internationale hotels. Maar je kan er ook in eenvoudige en goedkopere pensions, hostels en appartementen verblijven. De zuidkust is de levendigste plek van het eiland waar veel leuke hotels en restaurants liggen. De levensstijl aan de westkust is wat rustiger en relaxter. Aan de oostkust kun je minder hotels vinden, want hier is de natuur en de zee wat wilder.

Beste reistijd voor Barbados

Als je naar Barbados gaat ben je zeker van genoeg zon en een aangename temperatuur. De beste tijd om te reizen is van december tot mei, want dan valt er weinig regen en is de temperatuur aangenaam.

Boek je reis naar Barbados

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact