Seoul

Seoul - wat een geweldig uitzicht over de stad!
 

Beleef de hectiek van Seoul

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en een van de grootste steden van het verre Oosten. Hier leven meer dan 10 miljoen mensen, en de stad is in veel opzichten een typisch voorbeeld van een stad in Azië. Het straatbeeld is hier altijd hectisch en levendig, en de Aziatische cultuur is zichtbaar op alle niveaus. KILROY kan je helpen bij het boeken van je reis naar Seoul.

Gun jezelf de tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Seoul is in feite een goed voorbeeld van hoe je sommige steden pas echt gaat waarderen wanneer je ze beter leert kennen. Ervaar de stad van binnenuit en verdiep je vooral in de lokale bevolking.

Verdiep je in Seoul

Doe net als de lokale bevolking en wandel naar de Han-rivier, deze rivier loopt door verschillende delen van Seoul. De rivier is het heiligdom van de stad en een perfecte plek om te ontspannen van de drukte. Ga samen met de locals aan het water zitten, doe je schoenen uit en relax met je vermoeide voeten in het koele water.

Maak als je weer een beetje uitgerust bent een wandeling door het maSeoul entertainment district, waar je de Namdaemun markt vindt. Ga hier op zoek naar de beste deals in sportartikelen, kleding, typisch Koreaanse souvenirs en nog veel meer. Dompel jezelf onder in de straten vol met dampende barbecue restaurants, fascinerende theehuizen, sauna's, kraampjes met metershoge stapels dvd's en nog veel meer. Als de duisternis valt, is het alsof de stad pas echt opengaat en stap je ineens in een compleet andere wereld.

Een paar hoogtepunten van Seoul en omgeving

Een absolute must voor de reis naar Seoul is het prachtige Gyeongbokgung Paleis, ook wel Gyeongbak Palace. Dit paleis werd voor het eerst gebouwd in 1394 en later herbouwd in 1867. Geef jezelf voldoende tijd om rond te lopen en te genieten van deze bijzondere plek, en bewonder ook de prachtige tuinen die eromheen zijn aangelegd.

South Korea Gyeongbokgung Palace

Een andere maar niet minder interessante excursie is die naar de Koreaanse gedemilitariseerde zone. Dit is het gebied dat Zuid-Korea scheidt van Noord-Korea. Hier krijg je een uitstekende indruk van de beroemde koude relatie tussen de twee landen en leer je meer over de Koreaanse Oorlog. De plaats is aan beide kanten streng bewaakt, en men krijgt de indruk dat elke zijde altijd in de gaten gehouden wordt om te voorkomen dat men 'van de andere kan gaat aanvallen'.

South Korea Dmz - trips to the dmz

Seoul bruist!

Op een reis naar Seoul ontdek je hoe bruisend en levendig deze metropool is. Dit geldt natuurlijk ook voor het nachtleven. Maak een wandeling in Itaewon en je zult zien wat we bedoelen! Hier krijg je een voorproefje van het echte, jonge en wilde Seoul.

Vergeet niet om een ​​wandeling te maken door Seoul's 'Soho', de wijk Samcheongdong. Dit gedeelte van Seoul is heel anders dan de rest van de stad, omdat de huizen hier veel smaller en kleiner zijn, hebben de straten hier een meer intieme sfeer dan in de meeste andere delen van de stad. Vlakbij het Koninklijk Paleis complex vind je een reeks van uitstekende galeries, boetieks en cafes.

Eten in Seoul

De vele restaurants die gevestigd zijn in Seoul zijn vaak 24 uur per dag open. Natuurlijk kan je hier Koreaans eten, maar eigenlijk vind je er bijna alle denkbare internationale keukens. Een echt coole ervaring is om in het restaurant eten in de top van N'Seoul Tower. Kies dan vooral een avond uit waarop de lucht helder is - een onvergetelijke ervaring en een prachtig uitzicht verzekerd! En ja, het eten is hier ook uitstekend.

Winkelen in Seoul

Seoul is ook een paradijs voor de shop-a-holics. Fashion District Myeongdong biedt alles wat je winkelhartje begeert.

Probeer ook de iets toeristischere Insadong en de spannende - en goedkope - Dongdaemun Markt, waar je echt voor ieder wat wils vindt. Deze markt is de beste plek om 's avonds te gaan verkennen en blijft open tot ver na zonsondergang. Het fijne aan Seoul is, is dat elke wijk zijn eigen winkels heeft, winkelen hoef je hier dus niet te missen.

Seizoenen in Seoul

De herfst is het meest comfortabele seizoen om Seoul te bezoeken. De zomers zijn hier erg warm en vochtig, en omgekeerd is het erg koud in de winter. Het regenseizoen is in juni en juli, en in januari en februari kan het behoorlijk sneeuwen.

Meer weten over Seoul?
Contact KILROY

Boek je reis naar Seoul

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact