Hanoi

Het plattelandsleven net buiten Hanoi - ervaar de rust en leer de bevolking kennen
 

Reizen naar Hanoi

Veel backpackers vinden Hanoi één van de mooiste Aziatische steden. De combinatie van de grootste, door bomen omzoomde boulevards met nauwe intieme straatjes en de overdaad aan parken en meertjes geven Hanoi een typische sfeer. Samen met de levendige handel, goede koffie, de vele historische bezienswaardigheden en het lekkere eten wat je overal op straat tegenkomt zorgt dit voor die speciale sfeer die de stad zo aantrekkelijk maakt.

Ervaar Hanoi en proef haar unieke sfeer. Bekijk hoe het alledaagse stadsleven zich voltrekt wanneer je vanaf het trottoir je Pho Bo (noedel soep) wegslobbert. Chaos en harmonie gaan hier hand in hand. Een wandeling door het oude stadscentrum met haar historische gebouwen en onophoudelijke bedrijvigheid geven je een goede indruk van het hedendaagse Vietnam.

Een overdag nietszeggende hoek van de straat wordt zodra de kastelein arriveert met 2 vaten bier omgetoverd in een kroeg met terras. Vaten leeg? Kroeg gesloten! Dit is meestal rond middernacht. Je betaalt circa EUR 0,12 per glas, dus wees niet te enthousiast als je je hostel nog terug wilt vinden…

Naast de vele tempels, pagodes en markten in en om Hanoi is het zeker de moeite waard om wat tijd vrij te maken voor de omgeving van de stad. In de naburige plaats Bat Trang vind je bijvoorbeeld talloze ambachtelijke pottenbakkers. Ook een wat langere trip naar het noorden van Vietnam is zeker een aanrader.

Mountains of the north

Ga je verder naar het noorden van het land, dan kom je in een andere wereld terecht, hier bepalen verschillende kleurrijke etnische minderheden de sfeer. Een mooie hike door dit gebied voert je langs met rijstvelden bezaaide berghellingen en vormt een uitgelezen mogelijkheid om de plaatselijke bevolking beter te leren kennen. Voor een tocht buiten de gangbare routes moet je toch al snel een dag of 3 à 4 uittrekken. Daarnaast is een bezoek aan de lokale markten aan aanrader. Je kunt eenvoudig een trein naar Lao Cai pakken om van daaruit de rest van je noordelijke avontuur uit te zetten.

Halong Bay

Als je het liever wat dichterbij zoekt, breng dan een bezoek aan de grote krijtrotsformaties van Halong Bay of Tam Coc. Huur hier een fiets, of laat je in een boot rondvaren over de smalle riviertjes en geniet van het uitzicht. Halong Bay ligt in de delta van de Rode Rivier, bekend vanwege de bijzonder gevormde kalkzandsteen eilanden. Omdat de afstanden nogal groot zijn, en niet elk gedeelte altijd even mooi is, doe je er verstandig aan om meerdere dagen uit te trekken om de baai te verkennen. Het is misschien wel wat duurder, maar nu kom je ook op de achteraf gelegen plekken, en vooral die zijn nou juist de moeite waard.

Slapen aan het meer

In Hanoi vind je een wereld aan hotels en hostels. Ook al worden ze schaarser, een korte zoektocht leidt je al snel naar een goed en erg schappelijk geprijsd hostel. Je kunt de stad het beste lopend verkennen. Daarom adviseren we je een hostel aan de noord- of westkant van het Hoan Kiem Meer te nemen. Vanuit hier zijn de meeste interessante plekken in het stadscentrum lopend makkelijk te bereiken. Let wel op, in Hanoi komt het vaak voor dat hotels en reisbureaus gekopieerd worden om zo onder een goede naam een mindere service te verlenen.

Boek je reis naar Hanoi

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact