Colombo

Vissers in Colombo
 

Reis naar Colombo - Kruiden, tempels en handel

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka. Sri Lanka is een geweldig land, vlak bij India. Je zult voor een rondreis door Sri Lanka op Colombo vliegen en zult hier in ieder geval een aantal uren besteden. Lees wat je hier kunt doen!

Voordat je de prachtige natuur van Sri Lanka gaat bekijken, kun je in Colombo terecht voor het echte stadse leven. Je kunt hier heerlijk eten en natuurlijk goed shoppen! 

Colombo ligt aan de westkust van Sri Lanka en is een grote haven. Je kunt de volgeladen schepen binnen zien komen. Colombo exporteert veel verschillende producten, zoals thee, rubber en kokosnoten.  

Fort - het zakendistrict

Zuidelijk gelegen vanaf de haven heb je het zakendistrict. De regering is hier gevestigd. Je vindt hier ook de grote internationale hotels en het huis van de president.  

Winkelen in Colombo

Oostelijk van de haven ligt Pettah, een buurt waar je goed kan winkelen. Je kunt mooie stoffen, antiek, goud, kruiden, vis, schoenen en andere goederen kopen. Je kunt hier goed terecht voor souvenirs. Het is een plek waar je goed kunt onderhandelen. Lukt het jou een goede deal te maken?
De mooiste straat is de Sea Street, met de mooiste winkeltjes en tempels. Een must-go! 

Hoogtepunten van Colombo

Naast bovengenoemde bezienswaardigheden, is er natuurlijk nog veel meer te zoen! Ga bijvoorbeeld olifanten kijken in de Dehiwala dierentuin. Ook de Gangaramaya tempel dichtbij het Bierameer is een must-see, de tempel heeft zelfs een bibliotheek en een museum.  

Jouw reis naar Colombo en Sri Lanka plannen?
Contact KILROY!

 

Boek je reis naar Colombo

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact