Oezbekistan

De bijzondere gebouwen leveren mooie kiekjes op
 

Reizen naar Oezbekistan

Ga op reis naar Oezbekistan en wandel door het oude plaatsje Samarkand. Of bezoek een van de vele bazaars in de hoofdstad Tashkent. Maar Oezbekistan heeft ook een aantal natuurgebieden die je gezien moet hebben! KILROY helpt jou met het plannen van je reis. Vraag ons ook eens naar de avontuurlijke Dragoman tour die door Oezbekistan en haar buurlanden gaat.

In Oezbekistan wonen 28 miljoen mensen en daarmee heeft het land de grootste bevolking van Centraal-Azië. Wist je bovendien dat Oezbekistan een van de twee landen ter wereld is die double-landlocked is? En in Tashkent rijdt de enigste metro van Centraal-Azië. Oezbekistan staat ook bekend als het schoonste land van de voormalige Sovjet-Unie. Als je er bent moet je het rijsgerecht plov eens proeven. Een echte Oezbeekse wijn smaakt daar prima bij.

Tashkent en omgeving

De eerste indruk die reizigers hebben van Tashkent is niet positief, maar als je de stad wat beter leert kennen dan valt het meestal wel mee. Bovendien ligt Tashkent ligt aan de oude Zijderoute die van China naar Europa liep. Nu is de stad een mengelmoes van gebouwen uit de Sovjettijd en moderne architectuur. 

Een andere bezienswaardigheid is de tv-toren van Tashkent, waar een aantal leuke restaurants zitten met een geweldig uitzicht. Waterratten kunnen naar het Tashkent waterpark gaan. Dit zwembad heeft veel verschillende baden waaronder zelfs een golfslagbad! In de omgeving van Tashkent ligt het Ugam-Chatkal national park. Avonturiers kunnen hier raften, wandelen en zelfs skiën.

In Tashkent kun je prima reizen met de metro. Je mag alleen in de metro(stations) geen foto's maken! Ook de taxi is een goed vervoersmiddel. Het is wel slim om vooraf een prijs af te spreken met de chauffeur. Liften kan vaak ook in Oezbekistan, er zijn altijd wel locals die je voor een spotprijsje mee willen nemen.

Samarkand

Samarkand is een van de mooiste plaatsen in Oezbekistan. Deze stad staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanuit Tashkent bereik je deze 4000 jaar oude stad in vier uurtjes met de auto. De oude moskeeën en gebouwen in Samarkand zijn bewonderenswaardig. Het oude stadcentrum Registan is ook iets wat je gezien moet hebben. Hier staat de bijzondere Bibi-Khonym moskee, een van de oudste moskeeën in de wereld!

Vervoer in Oezbekistan

Er zijn een aantal internationale vliegtuigmaatschappijen die naar Tashkent vliegen. Vanuit Oezbekistan kun je met de trein naar Kazachstan reizen. Hier vertrekken weer bussen en treinen naar Rusland en Oekraïne.

Beste reistijd

Het weer in Oezbekistan kan extreem zijn! In de winter zakt de temperatuur tot -23°C en in de zomer schijnt de zon flink waardoor de temperaturen oplopen tot 40 °C. De lente en de zomer zijn de beste periodes om naar Oezbekistan te gaan.

Boek je reis naar Oezbekistan

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact