Perhentian Islands

Prachtige stranden van Perhentian Islands
 

Perhentian Islands - een backpackerswalhalla

Wil je relaxen in een tropisch paradijs? Ga dan naar de Perhentian Islands in Maleisië! Duik met schildpadden, kleurrijke vissen en kleine haaien op prachtige koraalriffen of relax op parelwitte stranden. Geniet van jouw gezelschap aan een kampvuur onder de sterrenhemel. Dromen worden waar!

Perhentian Islands bestaan uit twee eilanden: Kecil (klein) en Besar (groot). Voor de meeste backpackers is Kecil de ultieme plek een tijdje te blijven hangen. Besar is geschikter voor jonge gezinnen die zich wel wat luxe kunnen veroorloven. 

De Perhentian Islands hebben beiden geweldige witte stranden, koraalriffen en kristalhelder water dat zich perfect leent voor een snorkel- of duiktrip. Op de Perhentian Islands zijn geen geasfalteerde wegen, maar alleen paden waar je kunt wandelen. 

Activiteiten op Perhentian Islands

Op de Perhentian Islands draait het om water! Denk aan snorkelen, duiken, kajakken, suppen en ga zo maar door. Je zult zien dat er veel duikscholen zijn op de eilanden, een perfecte kans om jouw duikbrevet te halen! De populairste duikplekken zijn The Pinnacle, The Sugar Wreck en Redang Island. 

Snorkellen op de Perhentian Islands

Even geen zin in het water? Ga dan het binnenland in en maak een jungle trekking, hier kun je hagedissen, spinnen en misschien wel wilde apen spotten. Voor eilandhoppen neem je een watertaxi en ook als je helemaal niets wilt doen zijn de Perhentian Islands hét! 

Als het donker wordt voel je de bruisende sfeer: geniet van de warmte van een kampvuur onder de sterrenhemel en bekijk de toffe vuurshows voordat je gaat dansen op de coole strandfeesten. 

Tip: verblijf je op Kecil? Ga dan naar het Ombak Resort tussen Long Beach en Coral Bay voor een film onder de sterrenhemel. Hoe tof is het om een film te kijken met je voeten in het zand, met het geluid van de zee op de achtergrond. Bekijk het programma van het Ombak Resort

Ik wil naar de Perhentian Islands!

Dat kan! Vanaf het vaste land bij Kuala Besut vertrekken er regelmatig boten naar de Perhentian Islands. Vanaf Kuala Lumpur kun je de nachtbus naar Kuale Besut, maar je kunt ook vliegen. Neem je de trein of bus naar Kuala Terengganu of Kota Bharu? Vervolg je reis dan per taxi naar Kuala Besut. Het duurt ongeveer 40 minuten om de oversteek van Kuala Besut naar Perhentian Islands te maken.  

Beste reistijd

Bezoek de Perhentian Islands tussen April en September, het is dan lekker warm (ongeveer 30 graden) en het is dan droog. Het regenseizoen is tussen oktober en maart, er zijn bijna geen toeristen op de eilanden te vinden.

  • Check of je inentingen nodig hebt voor de Perhentian Islands
  • Gebruik zonnebrand
  • Neem geld mee - er zijn geen geldautomaten en je kunt niet overal terecht met je creditcard
  • Neem een vroege boot naar Perhentian Islands zodat je zeker bent van accommodatie. De meeste hostels en hotels nemen geen reserveringen aan. 

Boek je reis naar Perhentian Islands

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact