Kuching

Prachtige zonsondergang over de Sarawak rivier
 

Kuching - ervaar Aziatische diversiteit

Kuching is de hoofdstad van Sarawak in Borneo. Het is hier een grote mengelmoes van natuur en cultuur: 45 verschillende bevolkingsgroepen en talen zorgen voor een unieke sfeer. Kuching wordt ook wel de "Cat City" genoemd en is de plek als je een festival mee wilt maken!

Als je van eten houdt is Kuching een must-visit! Het is de grootste stad van Borneo, maar klein genoeg zodat je alles wandelend kunt zien. De straten van Kuching zijn sfeervol en uniek met een koloniale twist. Kuching is de basis voor een trekking door het bijzondere regenwoud van Borneo. 

Ondanks dat Sarawak Maleisisch is, zijn de inwoners van Sarawak Iban, Chinees en op drie Maleisisch. In totaal zijn er ongeveer 45 verschillende talen en groepen. Door deze mix is er een bijzondere cultuur met unieke religies en levenstijlen ontstaan. De bevolking leeft in harmonie met elkaar, ze zijn trots op het feit dat Kuching de schoonste stad van Maleisië is.  

Een smeltpot van cultuur in Kuching

Activiteiten in Kuching 

Door de verschillende culturen en religies zijn er veel verschillende festivals: denk aan het festival van de hongerige geest in Hiang Thian Siang Temple en de Kong Teck Choon Ong in Hong San Temple. Bezoek religieuze huizen en Boeddhistische tempels of de Indiase Moskee.  

Ervaar het stadsleven in Kuching: wandel door verschillende buurten, ga naar musea, struin op markten en bazaars, drink koffie in café's en dineer in restaurants. Verken de Waterfront Promenade: een route langs het water waar je kunt chillen na een drukke dag. Koop lekker straat eten en kijk naar bootjes die in en uit de haven varen.  

Malaysia Kuching Chinese Temple

Kuching staat in het teken van katten - Kucing betekent kat in Bahasa Maleisië en er is zelfs een kattenmuseum. Ook zul je af en toe een kitscherig kattenstandbeeld tegenkomen.  

Avontuur vanaf Kuching 

Vanaf Kuching is er ontzettend veel te doen. Binnen een half uurtje ben je bij een opvangcentrum voor orang-oetans, waar je alles leert over deze bijzonder intelligente apen. Een half uur varen vanaf Kuching kun je naar het opvangcentrum voor schildpadden - dit is gelegen in Sarawaks eerste mariene park.

2 tot 3 uur verderop ligt het Gunung Gading National Park waar je een waanzinnige jungle trekking kunt doen. Je komt prachtige watervallen tegen en ziet werelds grootste bloem, de Rafflesia flowers.

Als je flexibel bent in je planning, zorg er dan voor dat je in augustus in Kuching bent. Van 7 tot 9 augustus is er het Rainforest World Music Festival, een perfecte combinatie tussen muziek, cultuur en eten. 

Maleisië Kuching over de rivier

Beste reistijd Kuching 

Het hele jaar door kun je genieten van een tropisch klimaat met zon. Tussen november en februari is er meer kans op heftige regen.  

Evenementen in Kuching:
Chinese New Year, Islamic Hari Raya Aidilfitri en Gawai Day.

Van en naar Kuching 

Je kunt eenvoudig vanaf Kuala Lumpur, Johor Bahru en Singapore op Kuching vliegen. Eenmaal in Kuching, dan is vervoer per bus en boot de makkelijkste manier. 

Boek je reis naar Kuching

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact