Kuala Lumpur

Het station van Kuala Lumpur
 

Reizen naar Kuala Lumpur

Voor de meeste mensen die Kuala Lumpur bezoeken is het liefde op het eerste gezicht. Van historische tempels, exotische markten en culturele bezienswaardigheden tot moderne winkelcentra, iedereen vindt hier wat hij zoekt. Een efficiënt openbaar vervoer systeem zorgt voor een soepele verplaatsing van A naar B.

Petronas Twin Towers

Kuala Lumpur is nu een dampende Aziatische metropool met bijna 7 miljoen inwoners. De meest bekende bezienswaardigheden zijn de majestueuze Petronas Twin Towers in het midden van de stad. Pak de lift en je hebt een fantastisch panorama zicht over de stad. Een ticket hiervoor kan je 's ochtends gratis en voor niets ophalen. Zorg er wel voor dat je er op tijd bij bent, want vol=vol. Direct naast de twee torens vind je een immens winkelcentrum van meerdere verdiepingen, genoeg winkeltjes om je geld te spenderen!

Kuala Lumpur - Petronas Twin Towers

De stad is in een aantal gedeeltes opgedeeld. Als je een bezoek brengt aan deze wereldstad zijn de volgende gebieden het interessantst:

City centre
Hier staan het Merkeda Square, Sultan Abdul Samad Building en Selangor Club. Ook ligt hier het oude Chinatown en is het de plek voor goed eten en marktjes.
Golden Triangle
Het hippe gedeelte met luxe hotels, sprankelende winkelcentra, clubs en de Petronas Twin Towers.
Tuanku Abdul Rahman
De buurwijk van Golden Triangle, een stuk goedkoper met veel lowbudget accommodaties en een kleurig winkelgebied.

Shoppen

Shoppen in Kuala Lumpur is fantastisch, of je nou een lokale markt bezoekt of een megawinkelcentrum. De winkelcentra hebben alles wat je zoekt: kleding, schoenen, tassen en accessoires van dure merken. En de prijs…. daar zal je je over verbazen. Als je helemaal goedkoop wilt, bieden de lokale markten uitkomst. Onder het motto 'Same same but different' zul je hier ook alle grote merken vinden. De prijzen zijn nog lager en wie zal ooit doorhebben dat het nep is?! Ook voor kunst, DVD's, horloges en andere blingbling ben je hier op het juiste adres.

Het enige dat je tegen zal houden om hier een nieuw interieur aan te schaffen zijn de restricties die de vliegmaatschappijen opleggen. Koop namelijk niet teveel, anders moet je op het vliegveld toeslagen betalen! 

Nachtleven van Kuala Lumpur

Het nachtleven in Kuala Lumpur is geweldig. De drank smaakt hier prima en is voor westerse begrippen goedkoop, de DJ speelt maar al te graag je favoriete plaat en dat is alles wat je nodig hebt voor een perfecte partynight. Ben je opzoek naar andere backpackers, breng dan een bezoek aan de reggaebar, gelegen in Chinatown, gezelligheid gegarandeerd.

Reizen in Kuala Lumpur

Het internationale vliegveld van Kuala Lumpur is verbonden met vluchten overal ter wereld. Voor de meeste wereldreizigers is het een logische stopover, een paar dagen hier blijven kan zeker geen kwaad. Via KILROY boek je goedkoop een vliegticket naar Kuala Lumpur. Sommige lokale Aziatische vliegmaatschappijen bieden scherp geprijsde vluchten aan naar o.a. Thailand, Singapore en de Filippijnen. Lokaal transport is prima geregeld in Kuala Lumpur, je hebt de keuze uit bussen, taxi's, en de metro, en het is allemaal best betaalbaar! Eigenlijk kan je zo'n beetje overal heen vanuit Kuala Lumpur.

Boek je reis naar Kuala Lumpur

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact