Tokyo

Beleef de drukte van deze bruisende stad
 

Megastad Tokyo

Tokyo heeft veel interessante bezienswaardigheden en monumenten, die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Tussen de enorme gebouwen, de honderden spoorweg- en metrolijnen, stations en miljoenen mensen is het moeilijk om niet te verdwalen. Een van de 12,8 miljoen inwoners helpen je vast graag om de weg terug weer te vinden. Je reis naar Tokyo plan je natuurlijk bij KILROY.

Vroeger was Tokyo een klein vissersdorp en heette Edo, dat riviermonding of estuarium betekende. Later toen het de keizerlijke hoofdstad van Japan werd, in 1868, veranderde de naam in Tokyo. Het is een zeer veilige stad en toeristen zullen niet te maken krijgen met criminaliteit. De taal kan een probleem zijn, omdat zeer weinig Japanners (goed) Engels spreken. Menu's zijn alleen in het Japans, en informatieborden zijn onbegrijpelijk.

Shibuya

Tokyo is een modern gebied. Van Japanse tieners is het bekend dat zij zeer 'up-to-date' zijn met de laatste trends in electronica en fashion. Shibuya is één van Tokyo's meest kleurrijke en drukste wijken en de bakermat van veel van Japanse mode- en entertainmentindustrie trends. Shibuya is ook één van meest dichtbevolkte gebieden van Tokyo. Het is verbazingwekkend om rond te lopen in deze fantastische, gave wijk en om alleen maar te kijken naar alle borden, geluiden en mensen die alle kanten op gaan.

Steden en bezienswaardigheden

Het Keizerlijk Paleis of Imperial Palace is een echte must see. In het midden van alle chaos en hectiek in Tokyo, vind je dit paleis in een enorm groot, prachtig park. Helaas kun je niet bij de binnenste muren van het paleis komen, maar je kunt er omheen lopen door het park. Als je er in maart/ april bent met de kersenbloesem, is het park adembenemend mooi.

In 'Electric City' in Akihabara kan je alle soorten elektronica vinden. Als er een gadget is die je wilt, moet je die hier zoeken. Alles is hier goedkoper dan thuis of in de rest van Tokyo. Afdingen gaat hier
niet, alle prijzen zijn vast.

Met 333 meter, is Tokyo Tower hoger dan zijn model, de Eiffeltoren in Parijs, en de hoogste zelfondersteunende stalen toren in de wereld. De toren werd voltooid in het jaar 1958 en staat symbool voor de wedergeboorte van Japan als economische grootmacht. Tegenwoordig dient de toren als een televisie- en radioantenne en als toeristische attractie. Bezoekers kunnen naar boven naar het observatorium op 150 meter en naar het speciale observatorium op 250 meter hoogte, van daaruit heb je een prachtig uitzicht over Tokyo. Onder goede weersomstandigheden, is zelfs Mount Fuji te zien in de verte. Tokyo heeft niet alleen haar eigen Eiffeltoren kopie, maar ook haar eigen Vrijheidsbeeld. Neem de trein over de enorme Regenboog brug naar de nieuwe Odaiba wijk, waar veel grote shop complexen te vinden zijn.

Rondreizen in Tokyo

Tokyo heeft het meest ontwikkelde trein- en metrostelsel in de wereld. Op het eerste blik lijkt het totale chaos, maar wanneer je het systeem door begint te krijgen is het een perfecte manier om rond te reizen door deze grote stad.

Boek je reis naar Tokyo

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact