Osaka

Osaka is de belangrijkste havenstad van Japan
 

Reizen naar Osaka

Osaka is de belangrijkste havenstad van Japan en is met zijn 3 miljoen inwoners de derde stad in omvang. Osaka is voornamelijk de stad van de arbeiders, maar ademt ondanks z'n industriele karakter een vrij relaxte atmosfeer. Osaka is een goede start van je reis door Japan.

Wanneer je niet in Tokyo begint met je reis, dan doe je dat hoogstwaarschijnlijk vanuit Osaka. De stad ligt in het hart van Kensai, de provincie die bekend staat om z'n culturele erfgoed en authentieke Japanse bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Osaka

Osaka staat onder reizigers nou niet bepaald bekend om haar bezienswaardigheden zoals die in Tokyo of Kyoto te vinden zijn, toch valt er hier heel wat te beleven. Een van de grootste trekpleisters is het Osaka Aquarium, het grootste aquarium ter wereld met walvishaaien, zeeleeuwen, enorme kwallen en de Japanse reuzenkrab. Verder vind je in Osaka ook nog de Shitennoji-tempel, één van de oudste actieve tempels van Japan.

Metro en trein in Osaka

Een van de makkelijkste manieren om Osaka te bereizen is met de metro. Het metronet van Osaka behoort tot de top 10 van de wereld en vervoert jaarlijks meer dan 900 miljoen mensen. Je kunt hiermee zo'n beetje op alle plekken in de stad komen en de stations zijn over het algemeen overzichtelijk. De grootste stations zijn Namba, Umeda en Shin-Osaka. Ticketmachines op de grotere stations hebben zowel instructies in het Japans als Engels. Wil je vanuit Osaka verder reizen door Japan, neem dan de metro naar Shin-Osaka, vanwaar je de hogesnelheidstreinen kunt nemen. Wil je meer dan een enkele reis met de trein, koop dan van tevoren een Japan Rail Pass. Hiermee mag je voor een bepaalde tijd onbeperkt reizen op het Japan Rail treinnetwerk.

Slapen en eten in Osaka

Hotels in Osaka heb je al voor 40 euro per persoon (80 euro per kamer/nacht) en hostels zijn er vanaf 15 euro (dorm) en 20 euro (private) per persoon. Kies een hotel of hostel dicht bij één van de grotere metrostations. Dit maakt je reis een stuk eenvoudiger en geeft je snel toegang tot de meeste hotspots in Osaka. Wanneer de stad 's avonds tot leven komt, zul je niet veel moeite hebben om een restaurant te vinden met lekkere sushi. Loop eens een zijstraat van de Shotengai (overdekte winkelstraten) in voor de wat minder toeristische en dure restaurants. Of eet een snelle hap in één van de lokale stand-up barren met hun kommen met heerlijke noodles. Voor een cocktail of biertje kun je het beste in de zijstraatjes kijken. Houd er wel rekening mee dat veel barren een covercharge rekenen, welke je altijd nog bovenop de prijs van je drankjes moet betalen.

Vanuit Osaka

Wanneer je niet veel tijd hebt en je toch iets wil zien buiten de stad, dan kun je de trein nemen naar Koyasan (1-2 uur) of Kyoto (30 min). Deze bestemmingen kun je ook aandoen met de Japan Rail Pass of met één van onze groepsrondreizen in Japan.

Boek je reis naar Osaka

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact