Nusa Lembongan

Zelfs kinderen rijden op scooters op Nusa Lembongan
 

Reizen naar Nusa Lembongan

Dat Bali een toeristenwalhalla is wisten we al lang. Niet voor niets hoor, maar ongerept kun je het niet meer noemen. Gelukkig is er op een kleine vaarafstand vanaf Sanur een heerlijk eiland waar je kunt relaxen: Nusa Lembongan.

Het eiland Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is de bekendste van de eilandengroep Palau Penida. Ook Nusa Penida en Nusa Ceningan horen erbij. Nusa Lembongan is een klein eiland met een aantal verharde wegen die je meenemen naar alle uithoeken van Nusa Lembongan. Duiken is een must op Nusa Lembongan!

Roadtrippen over Nusa Lembongan 

De boot uit Sanur komt aan op Mushroom Bay of op het hoofdstrand bij Lembongan Village. Je kunt ter plekke accommodatie boeken, maar als je van te voren iets boekt staat er iemand van de accommodatie op je te wachten om je per scooter naar jouw accommodatie te brengen. Ook met 3 koffers pas je nog met z'n tweeën op één scooter. De scooter is het vervoersmiddel op Nusa Lembongan en zelfs jonge kinderen rijden zelf van a naar b. Huur zelf een scooter om Nusa Lembongan te verkennen.

nusa-lembongan-map 

Must-sees op Nusa Lembongan

Devil's Tear: een paar minuten vanaf Dream Beach vind je Devil's Tear: de ruige zee komt hier samen en slaat tegen de rotsen.

Dream Beach: dit strand moet je bezoeken! Het is naast een mooi strand ook een plek waar schildpadden eieren leggen en kleine schildpadjes worden geboren.

Mangrove tour: rijd naar het mangrove bos en vraag locals of ze je mee willen nemen in een boot door de mangrove bossen. Je zult veel vogels zien en kunt snorkelen.

Nusa Ceningan en de Blue Lagoon: steek met je scooter de hangbrug over naar Nusa Ceningan en maak tussenstops bij bijvoorbeeld Le Pirate voor een lekker koffietje. Rij daarna door naar de "Blue Lagoon": het knalblauwe water raakt de rotsen. Alsof deze natuursensatie nog niet genoeg is, kun je hier ook nog eens klifduiken.  

Het water in op Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is naast een chillwalhalla een parel voor watersporters: er zijn een aantal goede surfspots (check de kaart voor de locaties). Daarnaast is Nusa Lembongan voor de duikers onder ons dé plek om mantaroggen en mola mola's te spotten, maar ook om macro-leven te spotten op kleurrijke koraalriffen. Ga dus duiken op Nusa Lembongan

 

Boek je reis naar Nusa Lembongan

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact