Komodo

De eilandengroep van Komodo - perfect voor duiken en het spotten van de komodovaraan
 

Reizen in Komodo

Het Komodo National Park ligt bij de Lesser Sunda eilanden in Sulawesi. Het park staat genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Komodo is een eiland in Indonesië en is wereldberoemd vanwege de enorme komodovaraan. De komodovaraan wordt tot wel 3 meter groot en is daarmee de grootste hagedis ter wereld. De komodovaraan is een carnivoor: op het eiland jaagt hij op varkens, geiten en herten die ook op het eiland leven. Ze zijn snel op het het droge en kunnen ook nog eens goed zwemmen... Ga nooit zonder gids op zoek naar de komodovaraan, ze ruiken bloed van kilometersver. Als een komodovaraan een mens bijt dan zal het giftige slijm je in een paar dagen doden. Nog zin om het eiland te bezoeken?

Maak een rondreis inclusief Komodo

Komodo National Park staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO - het is echt een bezoek waard. Het landschap kan dor zijn in het droogseizoen en knalgroen in het regenseizoen. De stranden zijn prachtig wit met kristalhelder water. De flora en fauna is bijzonder op het eiland, maar Komodo National Park is nog beroemder om de onderwaterwereld. Duiken is dus een echte aanrader op Komodo.

Het leven op Komodo

De locals van Komodo kunnen goed met de komodovaraan omgaan. In de laatste 35 jaar zijn er "slechts" vier mensen slachtoffer geworden van de hagedis. Er wonen ongeveer 3.500 mensen in het Komodo National Park. Ze leven van de visserij en maken souvenirs voor toeristen. Je bereikt het Komodo National Park per boot vanaf Labuan Bajo op Flores of vanaf Sape op Sumbawa. Vanaf Lombok gaan er meerdaagse cruises langs Komodo National Park. 

Beste reistijd op Komodo

De beste tijd Komodo te bezoeken is tussen maart en juni en tussen oktober en december. 

Contact