Gili Eilanden

De Gili Eilanden zijn bij uitstek geschikt om te duiken
 

Reizen naar de Gili Eilanden

Vergeet de tijd en duik onder in het utrablauwe water rondom de betoverende Gili Eilanden. Geniet van de laid-back atmosfeer op deze ongerepte, geïsoleerde eilanden waar massatoerisme nog niet bestaat. Reis naar de Gili Eilanden met KILROY!

De Gili Eilanden liggen vlakbij de eilanden Lombok en Bali. Ze zijn in opmars onder de onafhankelijke reizigers, maar er heerst nog steeds een weldadige rust. Door de afwezigheid van gemotoriseerde voertuigen krijg je het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Het is makkelijk om tussen de Gili Eilanden te 'hoppen' en er is goedkope accommodatie in de vorm van karakteristieke hutjes. De Gili Eilanden zijn dé perfecte omgeving voor zonaanbidders en duikers!

Haal je Padi Open Water op de Gili Eilanden, of bekijk onze andere duikpakketjes

 

Gili Air

Het eiland Gili Air ligt het dichtst bij Lombok en heeft van de drie eilanden de meeste bewoners. Het beste strand ligt aan de westkant. Er is daar een fantastische duikspot. Hier ligt namelijk een groot Japans wrak uit de Tweede Wereldoorlog op de zeebodem. Op Gili Air heerst een zeer relaxte vibe. Het is net allemaal wat kleiner en knusser dan z´n grote broer Gili Trawangan. Op Gili Air is het rustiger wat perfect is voor de ontspannen backpacker en stelletjes.

Gili Trawangan

Gili Trawangan is het grootste eiland van de drie. Het is de 'place to be' voor budgetreizigers en feestgangers. De afgelopen jaren is de drukte op dit eiland toegenomen en komen er steeds meer backpackers om de gezelligheid van Trawangan te proeven. Er zijn hier genoeg barretjes, beer pong wedstrijden, karaokebars en tentjes met waterpijpen. 

Gili Meno

Op zoek naar echte rust in een prachtige omgeving? Ga dan naar Gili Meno. Gili Meno is het kleinste Gili Eiland en heeft beduidend minder accommodatie dan op de andere twee eilanden. Er wonen weinig mensen én er zijn geen opdringerige verkopers. Je kunt hier genieten van prachtige stranden rondom het eiland. Het mooiste en meest paradijselijke strand ligt aan de westkust. Niet voor niets is dit het eiland waar veel pasgetrouwde stellen naar toe gaan voor hun huwelijskreis. Gili Meno is zoals je het in films ziet! 

Duiken op de Gili Eilanden

De Gili Eilanden vormen een waar paradijs voor diepzeeduikers. Rondom alle drie de eilandjes bevinden zich waanzinnige duikplekken. De biodiversiteit van het rif is geweldig, het water is kristalhelder en de vissen hebben de meest prachtige kleuren. Mantaroggen, schildpadden en andere schepsels maken deel uit van deze kleurrijke onderwaterwereld. Er zijn verschillende PADI-gecertificeerde duikscholen waar je je duikbrevet kunt halen of gewoon voor de fun kunt duiken. Er zijn duikspots voor elk niveau, van leerling tot Divemaster. Het is ook mogelijk om een paar nachten door te brengen op een zeilboot.

Snorkelen op de Gili Eilanden

Naast duiken is ook het snorkelen rond deze eilanden een geweldige ervaring. Je pakt je snorkelspullen, loopt rechtuit het water in en zwemt naar het nabij gelegen rif. Het is ook mogelijk om te snorkelen vanaf een boot met glazen bodem. De glass bottom boat brengt je naar drie verschillende duikplekken rondom de Gili's waar je de meeste kans maakt om schildpadden te spotten.

Blijf je liever boven water, dan kan je hier ook vissen (het beste in het Noordwesten van Gili Trawangan) en kajakken. Surfen doe je op de Gili's alleen gedurende hoogtij.

Rondreizen op de Gili Eilanden

Je kunt gebruik maken van de Cidomos (paard en wagen) of je kunt een fiets huren. Maar is het nodig? Nee, de eilandjes zijn zo klein dat je ze binnen mum van tijd hebt rondgelopen. Maar probeer niet te zwemmen van het ene naar het andere eiland. Het ziet er makkelijk uit, maar er zijn sterke stromingen en er zijn al avonturiers verdronken tijdens hun poging.

Vervoer naar de Gili Eilanden

Vanuit Bali neem je de fast boat in Sanur naar Gili Trawangan (75 min) of in Padang Bai naar Gili Trawangan (45 min). De meeste boten varen na Gili Trawangan ook door naar Gili Air en Lombok. Vaart de fast boat niet verder naar jouw gewenste Gili Eiland? Boek dan op het aankomsteiland een klein vissersbootje die je binnen enkele minuten er naar toe brengt!

Vanuit Lombok neem je de fast boat in Bangsal Harbour naar de Gili Eilanden (35 min). Je kunt er ook een heerlijk dagtripje van maken vanaf Lombok Senggigi. De duikscholen in Lombok bieden ook tours aan naar de duikplekken rond de Gili Eilanden.

Boek je reis naar Gili Eilanden

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact