Goa

De stranden van Goa zijn de perfecte plek om te relaxen!
 

De goede vibe van Goa

Een exotische mengelmoes van brede stranden, wuivende palmen, hindoe tempels, heilige koeien en in sari geklede schoonheden. Het Indiaase Goa is dè plek, als je op zoek bent naar feest, hippiesferen ontspanning en avontuur.

Goa is een deelstaat in het westen van India. Tot 1961 was het in Portugees bezit. De 3700 km2 grote deelstaat heeft in totaal 1,3 miljoen inwoners. De hoofdstad heet Panaji en de officiële taal is Konkani. Goa staat bekend om de dansfeesten, leuke strandtentjes, de markten en de relaxte hippiesfeer. De stranden in het noorden van Goa zijn compleet anders dan de stranden met resorts in het zuiden van Goa. Let goed op wanneer je naar Goa reist, want in het regenseizoen zijn er geen feesten en markten.

Activiteiten in Goa

Goa is opgedeeld in twee delen. Noord-Goa heeft vele stranden en kustplaatsjes waar je goed kunt feesten. De meeste toeristen feesten en verblijven in. Het grootste strand van Goa heet Calangute - het stikt hier van de toeristen en kunt er leuke activiteiten doen zoals kiten en paraglyden. Bekijk dolfijnen vanaf Baga of chill op het relaxtere strand met mooie duinen Candolim. Een strand waar je de karakteristieke sfeer van Goa nog kunt proeven is Arambol. Voor de authentieke hippievibe en souvenirs kun je terecht op de terugkerende markten Mapusa (op vrijdag) en Anjuna (op woensdag). Je koopt hier sariën, sieraden, keukengerei, stof, maatkleding, houtwerk, kleren en kruiden kopen.

Mandovi rivier

De Mandovi rivier wordt wel de levenslijn van Goa genoemd. In het hoogseizoen worden er allerlei feesten georganiseerd in vorm van riviercruises. Panaji, de hoofdstad van Goa ligt aan de Mandovi rivier. Ook Oud-Goa ligt aan de Mandovi rivier. Deze stad is vervallen na een grote epidemie. De stad staat op de werelderfgoedlijst en is zeker het bezoeken waard. Als je in luxe resorts met families en weinig feest wilt vertoeven, dan moet je in het zuiden van Goa zijn.

Beste reistijd Goa

De beste reistijd om naar Goa te gaan is tussen oktober en februari. Het is er tussen de 28 en 33 graden en het weer is prachtig! Er is volop aanbod van leuke hippiemarkten, strandtentjes en er wordt volop gefeest. In maart begint het weer om te slaan, de luchtvochtigheid gaat omhoog en in juni begint het fanatiek te regenen. De moesson duurt tot en met september.

Contact