Delhi

Reizen naar Delhi
 

Reizen naar Delhi

De vele kleuren, mensen, geuren en geluiden in Delhi hebben op iedereen effect. Als je eenmaal over de cultuurshock heen bent zul je deze stad in je hart sluiten. Vergeet wat je gehoord hebt over smerigheid, armoede en nare gevolgen voor je darmen...

Centrum Nieuw Delhi is ontzettend mooi en vormt een groot contrast met de omliggende stadsdelen. Het indrukwekkende Parlement wordt, net als het Koninklijke paleis, omgeven door prachtige parken. De 'Ceremonial Avenue' loopt van het Koninklijke paleis naar de 'Arch of Triumph' waar alle toeristen samenkomen.

Tempels in Delhi

In Delhi zijn verschillende tempels te bezichtigen. Zo is er de Lotus Tempel waar iedere dag ceremoniën gehouden worden, erg leuk om eens te zien. Ga naar het Quatab Minar in het zuiden van Delhi waar Delhi's eerste moskee staat. Hier is tevens één van de wonderen van India te vinden; een zeven meter hoge ijzeren pilaar. Wil je het lot een handje helpen loop dan met je rug naar pilaar toe en loop er rondje omheen, dit brengt je geluk.  

Vervoer in Delhi

Je kunt jezelf overal heen laten brengen in Delhi. Overal zijn taxi's, brommerconstructies en auto-rikshaw's (driewielers). Het is gebruikelijk dat een chauffeur je ongevraagd meeneemt naar allerlei winkeltjes waar hij een commissie krijgt van de eigenaar voor het binnenbrengen van toeristen. De commissie wordt hoger als de binnengesleepte toerist daadwerkelijk iets koopt in een van de vele souvenirwinkels. Om dit te voorkomen kun je afspreken dat jij jouw chauffeur bijbetaalt wat hij normaal aan commissies krijgt. Je kunt ook afspreken om juist naar een heleboel winkels te gaan en het geld van de commissies te delen! Afhankelijk van wat voor soort reiziger je bent is dit enigszins belachelijk aangezien het om nogal kleine bedragen gaat (rond 30 eurocent). Spreek van tevoren een bedrag af als je in een taxi/riksja stapt. Je kunt ook een chauffeur/gids voor een hele dag huren via toeristen informatie, bepaal dan van tevoren een route.

Accommodatie

Hotels worden in India anders beoordeeld dan in Europa; een 'driesterrenhotel' kan een vieze bende zijn. Betaal liever iets extra's voor een goede accommodatie of neem een eigen slaapzak mee. Er is een bed voor elke prijsklasse. Overal zie je uithangborden van pensions, hotels en hostels. Neem even een kijkje in de kamer voordat je ergens boekt en als je van plan bent langer te blijven onderhandel dan over de prijs. In tegenstelling tot de hitte overdag kan het 's nachts best koud worden en is een warme douche zeker geen overbodige luxe. De koude kraan in Delhi lijkt namelijk enkel ijswater te leveren.

Neem een shawl mee...

Zodra je buiten het vliegveld komt wordt duidelijk hoe ongelofelijk anders alles is. Het is er warm en overal zijn er mensen, zelfs 's avonds laat zijn de mensen druk bezig en is het niet rustig op straat. Maar nog belangrijker, overal om je heen zweeft stof. Volg dus de plaatselijke trend en bedek je mond met een shawl, en haal dankbaar stofvrij adem. Wees voorzichtig als je 's avonds laat de straat opgaat, zeker als jonge westerse vrouw.

Vanaf het vliegveld

Vliegen naar Delhi kan op vele manieren. Neem voor meer informatie contact op met KILROY travels of boek direct online een goedkoop vliegticket naar Delhi. Je kunt het beste een taxi nemen naar je eindbestemming. Schrik niet! Verkeersregels zijn hier niet aanwezig. Het verkeer beweegt zich volgens het 'grootste eerst' principe in combinatie met het 'met z'n allen tegelijk'. Een grote stroom van alle denkbare voertuigen beweegt zich voort onder luid getoeter. Toeteren is gebruikelijk als je inhaalt, afslaat of vindt dat het voertuig voor je niet opschiet en elke andere reden die je maar kunt verzinnen. De dieren die naast de weg lopen lijken het allemaal niet te horen en sjokken rustig verder met hun karren.

Contact