Chennai

 

Reizen naar Chennai

Chennai is een indrukwekkende stad. Het is een hete, levendige stad met kleurrijk eten, veel tempels en overvolle straten. De riksja's zigzaggen door het drukke en met uitlaatgassen gevulde verkeer. Al met al is Chennai een typische Indiase stad; chaotisch, maar ook een tikkeltje exotisch. Boek je rondreis en vliegticket naar Chennai goedkoop met KILROY!

Metropool Chennai

Chennai is de hoofdstad van de deelstaat Tamil Nadu. De stad ligt aan de Golf van Bengalen en heeft twee belangrijke Indiase havens. Chennai is een belangrijk economisch centrum in India en heeft veel IT- en autoindustrie. Sinds het eind van de jaren '90 is Chennai alleen maar belangrijker geworden voor de economie van India. Maar niet alle 8 miljoen inwoners van de stad profiteren hiervan mee. De sloppenwijken groeien nog steeds en er leven veel zwervers op straat. Toch heeft Chennai - of Madras, zoals de stad tot 1996 genoemd werd - een aangenamere en vriendelijkere sfeer dan andere steden van deze grootte. Dus als je van de Zuid-Aziatische cultuur houdt, dan is Chennai zeker een bezoek waard! Via KILROY travels boek je eenvoudig en goedkoop een rondreis door India en Chennai.

Music & Dance Festival in Chennai

Doordat Chennai zo groot is, weet je als reiziger niet altijd wat er te doen is. Daarom is het handig om bij aankomst de tijdschriften 'Hello! Madras'of 'Chennai: This Fortnight' te kopen. In deze blaadjes kun je alles lezen over de vele culturele evenementen die in Chennai gehouden worden. De stad staat vooral bekend om het jaarlijkse Chennai Music & Dance Festival. Dit is het grootste muziek- en dansfestival in de Tamil Nadu regio en wordt gehouden van half december tot half januari.

De geschiedenis van Chennai

Als je van historie houdt, dan is het Fort St. George zeker een bezoek waard. Dit fort is gebouwd in de 16e eeuw door de Britse Oost-Indische Compagnie. Nu is het fort meer een ommuurde stad, waar je ook het Supreme Court vindt. In dit prachtige gebouw zit het hoogste rechtsorgaan van de stad gevestigd. Bovendien kun je in Fort St. George een Brits en Frans oorlogsmuseum vinden.

Tempels in Chennai

Chennai heeft een aantal enorme, prachtige tempels die je gezien moet hebben. De Kapaleeshwarar tempel is de meest indrukwekkende tempel die nog in gebruik is. De karakteristieke torens zijn versierd met prachtig houtsnijwerk van goden en godinnen in allerlei bonte kleuren. Tussen de torens is de naam van de tempel te zien in grote neonletters. Vooral 's nachts geeft dit een spectaculair effect.

Boek je reis naar Chennai

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact