Shanghai

Ontdek een van de grootste steden ter wereld
 

Modern Shanghai

Maak kennis met een supermoderne en futuristische stad: Shanghai het Parijs van het Oosten. Toch heeft Shanghai nog veel gebieden waar je de traditionele Chinese sfeer kunt proeven, hoewel deze ook in rap tempo plaats maken voor de snelle uitbreiding van het moderne Shanghai.

Pudong

In 1990 was Pudong nog een stuk landbouwgrond buiten de stad. Nu - nog geen twintig jaar later - barst het hier van de wolkenkrabbers en bedrijvigheid. Bezoek hier één van 's werelds hoogste gebouwen de Next Age, ofwel Ba Bai Ban. Hier vind je ook de typisch vormgegeven Tv-toren en een enorm aquarium.

Puxi

Het oude gedeelte van Shanghai heet Puxi. Hier vind je een veel grotere variëteit aan stijlen en architectuur. Van koloniaal tot supermodern. Wandel bijvoorbeeld langs de rivieroever over de Bund. Terwijl je een verre blik over Pudong werpt en verder wandelt tussen de vele restaurants en nachtclubs, bevindt zich achter je een hele verzameling indrukwekkende gebouwen. Barok, romantiek en gotische stijlen wisselen elkaar af in de architectuur van banken en andere internationale gebouwen. De verlichting 's avonds maakt het een heel speciale plek. Breng je 's ochtends vroeg een bezoek aan de Bund, loop dan even door naar het Huangpuy Park en bekijk hoe de oudere bevolking hun Tai Chi en Qigong oefeningen afwerkt.

Verder mag een bezoek aan The Peoples Park en Yu Garden zeker niet ontbreken. Het laatste park is meer dan 400 jaar oud en er staan nog enkele gebouwen met traditionele Chinese bouwstijl.

Shop till you drop

De echte shopaholic zal in Shanghai bijzonder in z'n element zijn. Je kunt werkelijk alles kopen in de overvloed aan boetiekjes, winkels, warenhuizen en markten. Neem dus maar vast een extra koffer mee! Nanjiung Road en Huashi Road zijn de meest populaire winkelgebieden. Wil je liever iets goedkoper shoppen, leef je dan uit in de smalle straten van de French Concession of Taikan Road.

Misschien is het nog wel het leukste om je backpack te vullen op één van de vele markten. Oefen eerst je onderhandelingstrucs voor je je hier begeeft. Qpiu Lu en de markt achter de Jing-an Tempel zijn hiervoor uitermate geschikt. De populaire 'zwarte markt' Xiangyan is in 2006 helaas gesloten. Een deel van het assortiment vind je nu op Nazheng Plaza, 580 Nanjing Road.

Lekker eten!

Tijdens je reis door China is het enorm veelzijdige aanbod aan eten in Shanghai een welkome afwisseling. Probeer ook zeker één van de vele restaurants met traditionele Chinese gerechten. Kijk bijvoorbeeld eens rond in de French Concession (Wulumugig Street).

Uitgaansleven

Zoals in misschien wel elke grote wereldstad is ook in Shanghai het nachtleven enorm veelzijdig. Van een relaxte jazzbar en eenvoudige kroegen sta je binnen twee tellen te dansen midden in de hipste nachtclub. Lijkt je dat wat, kijk dan vooral even rond naar een goede club aan de Bund. Zonder een bezoek aan een nachtclub in The Peoples Park is je Shanghai Nightlive Experience echt niet compleet, dus schroom niet en ga dansen tot in de vroege uurtjes.

Transport in de stad 

Shanghai heeft een efficiënt en goedkoop metrosysteem, ideaal om de stad te verkennen. Naar de plekken zonder metrostation kun je natuurlijk altijd met de bus of taxi. Wil je naar Pudong, dan kan dat zelfs lopend, in een tunnel onder de rivier door. Maar wat veel spannender is, is een rit met de magneettrein MagLev. Laat je met een dikke 430 kilometer per uur voortrazen!

Boek je reis naar Shanghai

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact