Hong Kong

Geniet van het uitzicht over de stad
 

Megastad Hong Kong

De miljoenenstad Hongkong is met recht de kosmopolitische poort die de weg voor de rest van Azië opent. Door de samensmelting van de vele verschillende culturen heeft de stad veel verschillende gezichten. Door zijn populaire luchthaven is de kans groot dat jouw reis door Azië begint of eindigt in Hongkong. Een stopover is een geweldige manier om één van de meest interessante steden van dit werelddeel te verkennen!

Een reis door het Oosten van Azië begint vaak in Hongkong. Een vliegticket naar Hong Kong met of zonder stopover boek je eenvoudig en goedkoop via KILROY. Als je er eenmaal bent is de stad is eenvoudig bereikbaar per ferry, taxi of metro en er is veel te zien. Van panoramische vergezichten en avontuurlijke hikes tot aan stille stranden en een overdaad aan musea. De gevarieerde keuken geeft je alle gelegenheid om langzaam aan het Aziatische leven te wennen.

Hongkong heeft voor elk wat wils. Is het drukke stadsleven helemaal jouw ding? Dan zit je hier goed. De stad heeft echter ook een andere kant, een waar de avontuurlijk ingestelde natuurliefhebber goed aan zijn trekken komt. Dus of je nu van Westerse luxe houdt of op zoek bent naar dat ene belachelijk goedkope, leuke hostel - Hongkong heeft het. En via KILROY regel je het!

Main Island in Hong Kong

Het Main Island is precies het plaatje wat je in je hoofd hebt wanneer je aan Hongkong denkt. In de stadsjungle herken je waarschijnlijk de enorme wolkenkrabbers van de Bank of China en het World Trade Centre. Een wandeling naar Victoria's Peak beloont je met een schitterend panoramisch uitzicht. Wanneer het donker is, komt de stad nog meer tot haar recht door alle vele lichten van de hoge gebouwen.

Kowloon Kowloon is het gedeelte van de stad dat zich op het vaste land bevindt. Ben je een shopaholic? Dan is dit je hemel. Naast de vele winkels, bars en hotels vind je hier enkele markten die zeker de moeite waard zijn. Hierdoor krijg je een bijzonder contrast waarbij je zo van een lokale markt, ineens de dure luxe winkels binnenloopt. Dit is ook dé plek om goedkoop een maatpak te laten maken. Het grote aantal interessante musea en historische bezienswaardigheden in Kowloon maken dit gedeelte van de stad interessant.

Hiking Hong Kong

Je zou het misschien niet snel verwachten, maar Hongkong is een uitermate geschikte plaats voor een mooie hike. Net buiten de stad beginnen een aantal routes waarvan de langste maar liefst 100 kilometer is. De paden leiden je langs interessante vogelplekken en witte stranden.

Macao

Iets ten westen van de stad vind je een Mediterraan getinte oase. Neem de ferry en je staat binnen een uur midden in het gokwalhalla van Azië: Macao. Door haar prettige, relaxte sfeer is een bezoek aan deze stad een prettige afwisseling voor de drukte van Hongkong. In de voormalige Portugese kolonie kan de historicus zich bovendien ook goed uitleven. Veel historische locaties zijn goed bewaard gebleven of netjes opgeknapt.

Ervaar Azië

Hongkong is een bruisende stad waar bijzonder veel te doen en te zien is. Onthoud goed dat wanneer je verder reist richting China, je opeens in een heel andere wereld belandt. Je steekt via Shenzhen eenvoudig de grens over. Al snel besef je dat niemand meer Engels spreekt en ontrolt zich voor jouw voeten een anarchistisch verkeerspatroon met toeterende auto's, slingerende scooters en spugende passanten. Verwacht niet nog iets van de ingrediënten van je avondmaal terug te herkennen… Be prepared! Be dared!

Boek je reis naar Hong Kong

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact