Tanzania

Safari's in Tanzania

Bezoek een van de wereldberoemde natuurreservaten van Tanzania. Ga op safari en spot de big 5 in Tanzania. Je kunt ervoor kiezen zelf naar één van de nationale parken in Tanzania te gaan, maar wij raden aan om met een gids in Tanzania op safari te gaan.

Op safari in Tanzania: Serengeti National Park

Een van de beroemdste plekken om op safari te gaan is de Serengeti dat voor het grootste deel in Tanzania ligt. Serengeti betekent eindeloze vlakte en je maakt grote kans de big 5, maar ook de small 5 en heel veel andere wildlife te zien. Elk seizoen is er een ander hoogtepunt. De grote migratie bijvoorbeeld: wildebeesten, gazelles, zebra's en buffels verplaatsen zich. Daarnaast woont de Masai stam hier, je krijgt de kans te zien hoe zij leven.

Op safari in Tanzania: Ngorongoro krater

Dit gebied in Tanzania biedt misschien wel de beste wildlife ter wereld. Je kijkt over de rand van de krater, waar veel dieren leven; dat komt omdat er voornamelijk gras groeit. Bij de Ngorongoro krater is een moeras waar nijlpaarden, apen en olifanten leven. Op dit leven komen weer allemaal roofdieren af, zoals leeuwen, luipaarden, hyena's en jakhalzen.

Zanzibar en Kilimanjaro

De hoogste berg van Afrika ligt in Tanzania: de Kilimanjaro. Kies ervoor om voor of na je safari de Kilimanjaro te beklimmen. Wil je liever chillen? Dan kan dat perfect op Zanzibar.

Ga hier op safari in Tanzania vanaf je scherm


Per pagina
Per pagina

Op safari in Tanzania - een filmpje

Weet je niet welke safari of tour je moet kiezen of ben je benieuwd naar aanbiedingen of last-minute vertrekdata? Neem dan even contact met ons op.

Contact