Senegal

Er zijn veel nationale parken met wildlife in Senegal
 

Reizen naar Senegal

In West-Afrika, tussen de frisse bries van de Atlantische Oceaan en het droge hart van de Sahara, ligt een van de meest diverse landen van het continent: Senegal. Het is een relatief klein land met veel van alles: fijne zandstranden, woestijn, jungle, culturele bezienswaardigheden, charmante vissersdorpjes en veel meer! Boek je reis naar Senegal bij KILROY.

Het zal niet lang meer duren voordat dit land ontdekt wordt door toeristen. En dat is niet voor niks, dit kleine land heeft veel te bieden: strand, jungle, woestijn, mangrove, rivierdelta's en veel wilde dieren. En ook op cultureel gebied is Senegal ontwikkeld. Je vind er leuke marktjes, festivals, een bruisend nachtleven, interessante architectuur en veel goede visrestaurants.

De hoofdstad van Senegal: Dakar

In Dakar beginnen veel reizigers hun rondreis door Senegal en andere landen in West-Afrika. Dakar is de hoofdstad van Senegal en een belangrijk knooppunt als je naar Europa wilt reizen, bijvoorbeeld Parijs of Madrid. Een goedkoop ticket naar Dakar boek je eenvoudig via KILROY.

Dakar is een fantastische plek, een levendige stad vol muziek, straatverkopers, chaotisch verkeer en bijzondere mensen. Hier kun je de beste festivals van West-Afrika bezoeken, of het nu om muziek of film gaat. Ook het nachtleven is er super, met allerlei soorten discotheken en clubs. Dakar verveelt nooit, het is er zelden stil - de muziek en lawaaierige marktjes zijn altijd aanwezig. Dit geeft je het gevoel dat je het échte West-Afrika hebt gevonden!

De geschiedenis van Senegal: Saint Louis

Wie had gedacht dat er een Saint Louis zou zijn in Senegal? Doet deze naam je niet denken aan jazz, geschiedenis, Creoolse charme en koloniale architectuur? En dit is ook precies wat Saint Louis is. Het pittoreske plaatsje ligt 320 ten noorden van Dakar aan de mond van de rivier de Sénégal en de Atlantische Oceaan. Saint Louis was de eerste Franse kolonie in West-Afrika en werd opgericht in 1659. In deze stad staan nog steeds de indrukwekkende gebouwen uit het Franse koloniale tijdperk. Als je er bent rond eind mei, dan is het jaarlijkse jazzfestival een aanrader om te bezoeken.

De nationale parken van Noord-Senegal

Als je in Senegal bent, is het noorden van het land zeker een aanrader. Vlakbij de grens met Mauretanie ligt het enorme Parc National des Oiseaux du Djoidj. Ook dit park staat op de Werelderfgoedlijst van het Unesco. Het is fantastisch om een tocht over de rivieren te maken in een prauw, een lokale boot. Vanuit zo'n boot kun je allerlei exotische vogels spotten: flamingo's, pelikanen, reigers en veel meer! Het Park National des Oiseaux du Djoidj is een van de belangrijkste wetlands van de wereld en een belangrijk leefgebied voor allerlei soorten vogels. Dit park is een must als je door Senegal reist!

Ten zuiden van Saint Louis ligt een ander erg indrukwekkend park, Parc National de la Langue Barberie, en is ook zeker een bezoek waard.

Het zuiden van Senegal: Casamance

Door de Casamance regio stroomt de gelijknamige rivier. Dit gebied bestaat uit rivierdelta's, wetlands en weelderige bossen. In combinatie met de mooie zandstranden en de populaire backpackersplaatsen Kafountine en Abéné is dit een prachtig gebied. Maar let wel op, het zuiden van de Casamance regio is een onrustig gebied, dus raadpleeg eerst het reisadvies voor deze regio voordat je vertrekt.

De stranden van Senegal

De stranden van Senegal zijn een belangrijke reden waarom veel reizigers naar Senegal gaan. Overal in de blauwe zee liggen de kleurrijke prauwen. Voor ieders smaak is er een resort te vinden aan de kust, zowel exclusieve en dure resorts als eenvoudige dorpjes met Spartaanse accommodaties. 

Ga naar Ile de Gorée als je lekker wilt uitrusten. Er zijn geen wegen en geen auto's, maar wel kleine, charmante straatjes waar de bougainvilles mooi bloeien. De koloniale huisjes en de meditatieve kalmte maakt dit eiland de perfecte plek om te relaxen!

Boek je reis naar Senegal

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact