Oeganda

Op safari in Oeganda

Boomklimmende leeuwen in Oeganda

Is het jouw droom gorilla's in het wild te zien? Wil je veel verschillende landschappen in korte tijd zien én hou je van trekkings door de natuur? Lees dan verder!

Op safari in Oeganda 

Oeganda is ontzettend prachtig en leent zich perfect voor een safari. Tijdens jouw safari in Oeganda zul je veel verschillende wildlife spotten in een bijzondere omgeving met een superaardige bevolking. In de inheemse bossen leven gorilla's, chimpanzees, leeuwen, nijlpaarden en andere dieren. Je loopt langs kleine dorpjes, die door de hoogte verborgen zijn in de mist. 

Spot gorilla's in Oeganda

Omdat je grote afstanden in de bossen aflegt, is het belangrijk een goede conditie te hebben. Ook is het belangrijk tijdens jouw safari door Oeganda een flexibele houding te hebben: de wegen zijn niet heel goed, het weer kan omslaan en de gorilla's zijn continu in beweging. 

Bezoek nationale parken in Oeganda

Je kampeert aan het water in Lake Mburo National Park, hier wonen veel nijlpaarden. Aan de rand van het Bwindi Impenetrable bos graast vee (Ankole koeien met grote hoorns). In dit bos wonen ook gorilla's. Het Queen Elizabeth National Park staat bekend om de boomklimmende leeuwen, maar je vindt er ook andere wildlife zoals reptielen en vogels. In het Murchison Falls National Park kun je watervallen zien en met een bootje over de Victoria Nijl varen. Ontzettend veel opties!

Per pagina
Per pagina
Contact