Agadir

Backpacken in Agadir
 

Reizen en surfen in Agadir

Agadir is een plek in Marokko die in het teken staat van surfen. Neem daarom surflessen in Agadir. Het is een fijne plek om nog langer van de zomer te genieten, het blijft hier lang warm. Ga naar Agadir met KILROY.

Nazomeren in Agadir

Agadir ligt in het zuidwestelijke deel van Marokko. Het is de hoofdstad van de Souss-Massa-Dra regio en telt zo'n 700.000 inwoners. Het warme decemberweer van de stad, heeft ervoor gezorgd dat het een belangrijk reisdoel is geworden voor Europeanen die hunkeren naar zon.

Leer surfen in Agadir

Het surfseizoen is in de winter, van november tot en met maart. Al kun je in Agadir het hele jaar leren surfen. KILROY heeft een tof surfkamp, waar je door professionals leert surfen in kleine groepjes. 

De Kasba van Agadir

Zon, zee en strand is heerlijk voor een tijdje. Mocht je even klaar zijn met surfen en zonnen is er genoeg te doen in Agadir! Ga bijvoorbeeld naar de Kasba van Agadir, deze is gelegen op een hoge heuvel net buiten de stad. Het is een ruïne van een oud fort. Met de taxi ben je er zo. 

Geniet van de Marokkaanse keuken

Agadir heeft een heleboel restaurants en langs de stranden komt het er eigenlijk alleen maar op neer of je er één tussen de vele kunt uitkiezen. De meeste restaurants serveren al het goede van de Marokkaanse keuken en over het algemeen ook tegen redelijke prijzen, ondanks dat het aan het strand meestal wel iets duurder is dan op andere plekken.

Shoppen in Agadir

Agadir moet het niet hebben van de kleine marktjes en straathandel, die je kent van andere Marokkaanse steden. Marché Central is een wat groter winkelcentrum, waar je kleinere winkeltjes in vindt. De meeste winkels hebben er vaste prijzen, wat handig is als je niet zo van afdingen houdt.

Contact