Malawi

Tijdens je safari in Malawi zul je veel wildlife spotten, zoals deze leeuwin!
 

Reizen naar Malawi

Malawi staat bekend als een van de meest vriendelijke en veilige landen van Afrika en wordt daarom ook wel 'The warm heart of Africa' genoemd. Keerzijde is dat Malawi ook een van de meest arme landen ter wereld is, 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Toch zal de prachtige natuur van dit land je betoveren, bezoek Malawi en boek je reis via KILROY!

Malawi is gelegen in Zuidoost-Afrika en grenst aan Mozambique, Tanzania en Zambia. Doordat deze landen spectaculair zijn qua backpacken, safari en wildlife wordt Malawi vaak overgeslagen. Zonde, want Malawi is een geweldige plek voor backpackers en vrijiwilligers.

Malawi met KILROY

Via KILROY kun je vrijiwilligerswerk doen in Malawi. Wil je liever veel van het land zien? Boek dan een van onze toffe groepsreizen in Malawi

Backpacken in Malawi - Cape Maclear, Lake Malawi

Lilongwe - de hoofdstad van Malawi

De hoofdstad van Malawi is ontzettend groen. Zo groen dat je niet beseft dat je in een stad bent. Het is opgedeeld in twee delen: de oude binnenstad en New Yown. Hiertussen ligt het Lilongwe Nature Sanctuary. Als je de locals wilt leren kennen, dan is Lilongwe een goede basis om vrijwilligerswerk te doen. Doe je geen vrijwilligerswerk dan is Lilongwe een goede basis voor jouw rondreis door Malawi.  

Wildlife in Malawi

Malawi is zeer geschikt voor het maken van safari's. Wandel door de natuur en trek van hut tot hut, onderweg kom je de meest prachtige dieren en natuur tegen. KILROY kan je helpen bij het boeken van een safari of trekking.

Malawi is voornamelijk begroeid met grassen en bossages. Er groeien veel bijzondere inheemse bloemen in dit land. Je vindt hier bijvoorbeeld de uitbundige gladiolen, maar er zijn ook meer dan honderd soorten orchideeën te vinden. Het wild in Malawi vind je voornamelijk in de nationale parken. Het populairste park is het Liwonde National Park waar kuddes olifanten en antilopen leven. In de Shire Rivier baden kuddes nijlpaarden. Andere parken die een bezoekje waard zijn:

  • Het Kasungu National Park
  • Het Nyika National Park
  • Het Lake Malawi National Park
  • Het Vwasa Marsh Game Reserve

In het zuiden heb je de grootste kans om luipaarden, jakhalzen en zebra´s tegen te komen

Reizen naar Malawi - Lake Malawi

Lake Malawi

Bijkomen van je avonturen kan aan het zoetwatermeer Lake Malawi. Hier vind je overal zandstranden die zo wit zijn dat het pijn doet aan je ogen, het water is er glashelder. Overdag kun je snorkelen of duiken tussen de tropische vissen, of ga peddelen in een kajak en geniet onderweg van het uitzicht. Voor een echte backpackersvibe ga je naar Kande Beach, Nkhata Bay en Monkey Bay. Kijk uit dat je niet blijft plakken! 

In het zuidelijkste deel van Lake Malawi vind je Cape Maclear. Deze baai met verschillende eilandjes is een populaire hotspot voor backpackers. Hier kan je wat drinken in een van de barretjes en afkoeling vinden in het water. De omgeving is hier prachtig en je kan hier heerlijk bijkomen van je Afrika-avonturen.

Monkey Bay bij Lake Malawi

Beste reistijd Malawi

Malawi kent een tropisch klimaat. De beste tijd om dit land te bezoeken is tussen eind april en begin november, in de overige maanden is het namelijk regentijd. Aan het begin van de droge tijd is het bijzonder warm, Malawi ontdek je het beste in de koelere wintermaanden mei tot augustus. In oktober is de gemiddelde temperatuur 33 graden, terwijl juli de koudste maand is met een gemiddelde temperatuur van 21 graden celcius.

Als je echt wild wil spotten, dan kun je het beste aan het einde van de droge periode naar Malawi afreizen, het meeste wild verzamelt zich dan namelijk rond de overgebleven drinkplaatsen

Contact