Kenia

Safari's in Kenia

Een safari is must voor als je in Kenia bent. De mogelijkheden zijn enorm! Doe een actieve safari: wandel over savannes, kampeer bij meren, beklim bergen, bekijk zonsondergangen en zonsopgangen vanaf de meest geweldige locaties. Doe een actieve safari in Kenia, door te mountainbiken of hikes te maken. Kortom: er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een safari in Kenia!

Safari in Kenia: Masai Mara

Ga op safari in Kenia en spot de big five op de glooiende savanne van Masai Mara. De Masai Mara is naar de bevolking vernoemd en de Mara rivier. Dit is de perfecte locatie voor een safari in Kenia want je vindt hier de big 5: leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns en olifanten. Als je hier omstreeks oktober komt tijdens de grote trek, dan steken buffels, zebra’s en wildebeesten de Mara rivier over: krokodillen liggen klaar in het water en eenmaal overgestoken wachten daar andere roofdieren op de grote groep migranten.

Safari in Kenia: Great Rift Valley

De Great Rift Valley is gelegen in Oost-Afrika. Verschillende tektonische platen bewegen een andere kant op waardoor er een grote riftvallei van ongeveer 9600 kilometer van Israël naar Mozambique is ontstaan. De slenk varieert in breedte van 30 tot 100 km. Lake Nakuru ligt in de Grote Riftvallei en is een nationaal park. Je wordt hier al verwend tijdens je safari door Kenia, want er zijn veel flamingo’s. Ook is Lake Naivasha een trekpleister om allerlei dieren te spotten!

Een indruk - ga op safari vanaf je scherm

 

Per pagina
Per pagina

Op safari in Kenia - een filmpje

Weet je niet welke safari of tour je moet kiezen of ben je benieuwd naar aanbiedingen of last-minute vertrekdata? Neem dan even contact met ons op.

Contact