Dahab

Duiken in Dahab

  • Wil jij slapen in een duizend sterren hotel?
  • Lijkt het je cool jouw divesite te bereiken per kameel?
  • Wil je duiken in één van de tofste mariene parken ter wereld? Lees dan verder!

Op kameelsafari in Dahab

Het noorden van Dahab ligt tussen woestijnbergen en ligt aan het marine park Ras Abu Galoum. Dit gebied van meer dan 400 km2 is een parel voor duikers en snorkelaars. Je kunt urenlang rijden om dit berglandschap door te komen en op de beste bestemmingen van Dahab te duiken, maar een beter alternatief is een duiksafari! Je vertrekt met je duikspullen per kameel naar je duikstek. Je slaapt in bedoeïne dorpjes op een matje onder de sterrenhemel... een duizend sterren hotel dus.

Duiken in Dahab

In Dahab zelf kun je vanaf de kant duiken. Het is ontzettend relaxt! Er zijn in Dahab zoveel duikplekken dat je twee weken zoet kan zijn. Koraaltuinen, mooie rotsformaties en grotten, ontzettend veel vissoorten en ongewervelden, zeeschildpadden, roggen, murenes, octopussen, grote baarzen zoals de napoleonvis, kleine haaien, barracudas en dolfijnen.

Het contrast met Sharm el Sheikh is groot. Daar is het duiken ook mooi, maar de sfeer in Dahab is zoveel chiller: er hangt een backpacker/hippievibe en kunt in Dahab toffe dingen doen zoals yoga, rotsklimmen etc.

Haal je PADI duikbrevet in Dahab

Wil jij leren duiken in Dahab? Haal dan jouw PADI duikbrevet in Dahab! Beginners kiezen voor een "Learn to Dive" duikcursus. Heb je dit duikbrevet al gehaald? Kies dan voor een "Advanced Course" in Dahab.

Hier vind je foto's, filmpjes en informatie over duiken in Dahab.

 

Per pagina
Per pagina

Duiken in Dahab 

 

Duikomstandigheden in Dahab

Duikplekken tijdens de kameelsafari: Sabah's house, Big Stone, The Sand Canyon At A'Maied, A'Maied Drift, The wall at A'Maied
Duikplekken vanaf het strand in Dahab: The Blue Hole & Bells, The Canyon, Lighthouse, The Housereef
Zicht: 10-35 meter
Watertemperatuur: 21 tot 29 graden
Bijzonder leven onderwater: zeeschildpadden, barracuda's, napoleonbaars, adelaarsroggen, spookfluitvis, zeepaardjes en dolfijnen.

De dive sites in Dahab

Dive sites in Dahab

Contact