Dahab

 

Dahab

Dahab is het Arabische woord voor ‘goud’. Maar ook de naam van een plaatsje in Egypte. En goud, dat mag het met recht genoemd worden. De stad is gelegen aan de Golf van Akaba in de Sinaïwoestijn, en een klein paradijs. Het is een gewilde locatie om te duiken en te snorkelen.

Dahab was in de jaren '70 een plek waar hippies zich verzamelden. En ook nu nog vind je er de ontspannen sfeer terug die de hippies ooit naar deze plek brachten.

Uitvalsbasis voor duiktours

Ondanks de aantrekkingskracht die Dahab op menig mens uitoefent, is het er nog niet overspoeld door toeristen. Dat is wat dit stukje Egypte ook zo aantrekkelijk maakt. Daarbij komt dat het de perfecte uitvalsbasis is om mooie tochten door de woestijn te maken. Er zijn dan ook diverse beroemde duiklocaties in de buurt. Zoals de The Canyon en de Blue Hole. De laatste draagt als bijnaam 'The World's most dangerous diving site'.

Ras Abu Galoum

Beide beroemde duiklocaties bevinden zich in de omgeving van Ras Abu Galoum. Dat tussen de duinen van de woestijn en de zee in ligt. Het is een plek met diverse ecosystemen, wat het een uniek stukje natuur maakt. Om er te komen kun je een lange tocht met de auto maken. Maar je kunt ook kiezen voor de veel snellere en leukere optie: reizen per kameel! Er is zelfs een tour die je kunt maken. Het avontuur begint daarbij met een rit op een kameel. Maar ook het slapen onder de sterrenhemel in de woestijn behoort tot de tour. Het hoogtepunt is uiteraard een duik excursie. Deze wordt volledig aangepast op de weersomstandigheden van de dag en jouw duikervaring.  

Klik hier voor PADI duikcursussen, duiksafari's en fundiving in Dahab

Vliegen naar Dahab

Aangezien Dahab zelf geen vliegveld heeft, kun je het beste een vliegticket boeken naar Sharm El Sheikh. De rit van Sharm naar Dahab kost ongeveer een uurtje (85 km) met de auto. Bij sommige duikpakketjes via KILROY zit een transfer vanaf de luchthaven inbegrepen. Dat is dan wel zo makkelijk.

Wil je ook een (duik)reis maken naar deze gouden plek in Egypte? Neem dan contact op met een van onze Travel Specialists. Zij vertellen je graag meer over deze bestemming en de tour mogelijkheden.

Boek je reis naar Dahab

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact