{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Het beste van West-Amerika - Less Ordinary

Palm Springs

Wil je op roadtrip, maar wil je het massatoerisme vermijden?

Als je wilt reizen naar de westelijke staten van de VS, heb je ongetwijfeld deze 'Best of the West'-routes gezien, met dezelfde grote hoogtepunten die je overal tegenkomt. Bij KILROY zijn we hier ook schuldig aan, met onze all time favorite Het beste van het Westen - Los Angeles naar Las Vegas reissuggestie. Maar voor wie liever minder bekende plaatsen bezoekt, hebben we deze blogpost gemaakt. Ontdek onze favoriete verborgen parels langs de populaire roadtrip route van L.A. naar San Francisco (of omgekeerd). Geniet ervan!

usa-route-66-2-cover
De klassieke roadtrip-route
Een klassieke roadtrip door het westen van de VS is iets dat je minstens één keer in je leven moet ervaren. Beginnend in Los Angeles en eindigend in de iconische stad San Francisco is dit een adembenemende reis door diverse landschappen en legendarische bestemmingen. Nadat je de stranden van Santa Monica en de glamour van Hollywood hebt bezocht, kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende Grand Canyon, voel je de wildwest-vibes in Utah, ervaar je de neon kleuren van Vegas en wandel je langs de prachtige bergen en meren van de Sierra Nevada voordat je de iconische Golden Gate-brug oversteekt. Hoewel dit al een geweldige route is, is het doel van deze blog om je wat inzicht te geven in de met minder bezochte verborgen pareltjes en suggesties 'off the beaten path' - alleen de massa volgen is gewoon te saai, toch?
Amerika
Road Trip Mexico Two Guys Hanging Out
Autoverhuur tegen onverslaanbare prijzen
We vinden het geweldig om je onze exclusieve autoverhuur deals voor te stellen, speciaal voor jonge bestuurders onder de 25 jaar in de VS en Canada. Een betaalbare huurauto vinden als jonge bestuurder kan een uitdaging zijn, gezien de strenge eisen en hoge kosten in Noord-Amerika. Met KILROY geniet je van een zorgeloze en kostenefficiënte autoverhuur. Onze speciale deals omvatten de toeslag voor jonge bestuurders, verplichte verzekeringen, en zelfs de mogelijkheid om het Youth Premium pakket te kiezen, met extra voordelen zoals vier extra bestuurders, het Youth Supplement dat inbegrepen is en een gratis tank brandstof. Lees er meer over in het onderstaande artikel.
Autoverhuur in de VS & Canada: jonge bestuurders welkom!

Bombay Beach bij Salton Sea in California

De eerste stop op onze route is Bombay Beach aan de Salton Sea. Dit pareltje is gemakkelijk te bereiken vanuit zowel L.A. als San Diego, bestemmingen die kunnen dienen als jouw toegangspoort tot de westelijke staten.

Gelegen tussen Palm Springs en de grensstadjes Calexico en Mexicali, is deze community aan het meer veranderd in een canvas voor creatieve geesten. Ontdek de geweldige kunstwerken die in deze ongewone woestijn setting zijn ontstaan. Terwijl je in de buurt bent, maak dan zeker eens een stop bij Slab City, een community buiten de gebaande paden waar allerlei creatieve en vrije geesten elkaar ontmoeten. Al raden we je aan om er niet te overnachten, omdat Slab City de reputatie heeft om de laatste wetteloze plek op aarde te zijn. Hoewel dat slechts tot op zekere hoogte klopt, trekt de community allerlei mensen aan die om verschillende redenen niet in de vestiging passen. Net buiten Slab City is een plek die je absoluut wilt bezoeken, genaamd Salvation Mountain. Leonard Knight, de visionaire kunstenaar, heeft bijna drie decennia lang dit felgekleurde, folk art meesterwerk van klei en gedoneerde verf gebouwd. De berg is versierd met religieuze boodschappen, bijbelverzen en kleurrijke muurschilderingen, waardoor een visueel verbluffende omgeving ontstaat. Of je nu geïnteresseerd bent in religie of helemaal niet.

Kunstinstallatie van tv's aan de Salton Sea in Californië, VS

Anza Borrego Desert State Park

Verder naar het zuiden is het Anza-Borrego Desert State Park aan de beurt. Dit is een surreëel landschap met uitgestrekte zandvlaktes, ruige bergen en unieke vegetatie. Je kunt dit nationale park doorkruisen met de auto langs canyons en verborgen oases. Mis het beroemde uitkijkpunt Fonts Point niet, dat adembenemende uitzichten biedt op de Borrego Valley. Hou tijdens je rit zeker een oogje in het zeil voor de metalen dieren die uit de woestijn opduiken. De sculpturen maken deel uit van prehistorische creaties die bekendstaan als "Galleta Meadows Sculptures". Deze grote metalen sculpturen, gemaakt door kunstenaar Ricardo Breceda, beelden verschillende prehistorische wezens en historische figuren uit. Ze zijn verspreid over het park en zijn een iconische en onverwachte attractie geworden voor bezoekers van het woestijnlandschap. De collectie omvat dinosaurussen, mammoeten, dikhoornschapen en zelfs afbeeldingen van personages uit de geschiedenis van de regio.

Metalen sculptuur in de woestijn van Anza Boreggo National Park

Navajo Nation en de Painted Desert

Als je Arizona binnenrijdt, maak je plotseling deel uit van het culturele landschap van de Navajo Nation, het grootste Indiaanse reservaat in de Verenigde Staten. Het is een 70.000 vierkante kilometer groot gebied in Arizona, Utah en New Mexico. Het heeft ongeveer 300.000 inwoners, die Navajo als primaire taal spreken. Navajo Nation is rijk aan cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid en biedt vele attracties en activiteiten voor bezoekers, zoals musea, monumenten, parken en festivals.

Zo is er de schoonheid van de Painted Desert, waar de geschiedenis van de aarde is geschreven in lagen van kleur en gesteente. Het lijkt alsof iemand een grote borstel heeft genomen en de rotsen en heuvels heeft geschilderd met rood, oranje, geel, paars en roze, maar in werkelijkheid komt het door de verschillende mineralen en rotsen die in de grond zitten. In de loop van miljoenen jaren hebben het weer en de erosie deze kleurlagen blootgelegd. Het zonlicht verandert de kleuren afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen.

Zorg ervoor dat je een bezoek brengt aan Grand Falls, vaak de "Chocolate Falls" genoemd, waar een chocoladekleurige waterval van de rotsachtige trap naar beneden stroomt. Grand Falls is hoger dan de Niagara Falls en wordt gevoed door de smeltende sneeuw en regen van de White Mountains. Je kunt naar de voet van de watervallen wandelen en genieten van het spectaculaire uitzicht op de modderige waterval, maar wees voorzichtig met de zachte grond en respecteer het Navajo-land. Grand Falls is alleen bereikbaar via onverharde wegen en vereist een voertuig met vierwielaandrijving, dus plan je reis alsnog en controleer het waterpeil voordat je vertrekt. Als je het eenmaal hebt gehaald, zul je er geen spijt van krijgen dat je de moeite hebt gedaan om bij dit natuurwonder midden in de woestijn van Arizona te raken!

Monument Valley in Navajo Nation during winter

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park is een verborgen parel die vaak onder de radar staat, overschaduwd door zijn beroemde broer, de Grand Canyon. Ondanks het relatief lage bezoekersaantal biedt het nationale park iets bijzonders voor de reiziger die op zoek is naar een rustige en afgelegen ervaring. Een van de meest iconische kenmerken van het Capitol Reef is de Waterpocket Fold, een geologische bergkam die zich uitstrekt over het park en het land in tweeën lijkt te snijden.

Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je enkele van de slot canyons van het park verkennen. Dit zijn smalle doorgangen die in de loop van miljoenen jaren door water en wind gecreëerd zijn. Enkele van de meest populaire zijn Burro Wash, Cottonwood Wash en Sulphur Creek. Bereid je voor op wat klauteren, door water wandelen en zelfs zwemmen, afhankelijk van het waterpeil. Maar de beloning is het waard: een prachtig uitzicht op de kleurrijke rotsformaties en een gevoel van bewondering voor de kracht van de natuur.

Een andere manier om van Capitol Reef te genieten, is door een mooie rit te maken over een van de verharde of onverharde wegen. Je krijgt enkele van de hoogtepunten van het park te zien, zoals het Fruita Historic District. Hier kom je meer te weten komen over de mormoonse pioniers die zich hier vestigden en kun je hun boomgaarden en gebouwen zien. Je kunt ook stoppen bij het bezoekerscentrum, waar je kaarten, informatie en souvenirs kunt krijgen. Of ga naar de Capitol Gorge Road die je naar enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het park leidt, zoals de Capitol Dome, het Pioneer Register en de Tanks.

Prachtig zicht over Capitol Reef National Park in Utah, USA

Valley of Fire en The Seven Magic Mountains in Nevada

Het is tijd om een andere staatsgrens over te steken. Rijdt verder naar Nevada, waar de Valley of Fire op je wacht met zijn bijna rode zandsteenformaties die lijken op te lichten in de woestijnzon. Terwijl je door dit ruige en rotsachtige landschap wandelt, zie je de kunstwerken van de natuur gegraveerd in de rotsen. Op slechts een korte afstand rijden, mag je de Seven Magic Mountains niet missen. De zeven prachtige stapels felgekleurde rotsblokken springen naar voren in de omgeving van de woestijn. Deze iconische bezienswaardigheden zorgen voor een aantal geweldige foto's, vooral wanneer de zon begint onder te gaan.

Het kunstwerk Seven Magic Mountains in de woestijn in Nevada, USA

Mammoth Lakes and the nearby Lake Crowley

Geen roadtrip door het westen van de VS zou compleet zijn zonder een stop in Mammoth Lakes, Californië. Omringd door ongerepte natuur, dient de stad als een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de regio. Mis het nabijgelegen Lake Crowley niet, wat niet alleen prachtig is, maar ook bekendstaat om de visserij cultuur. Als dat niet jouw ding is, ga dan gewoon zitten en ontspan terwijl je hier het landschap in je opneemt. Zodra je volledig uitgerust bent, biedt Mammoth Lakes een groot aantal buitenactiviteiten. Van wandelen en mountainbiken tot wintersport, waardoor het een geweldige bestemming is voor elk seizoen.

Lake Crowley with ultra clear water, and a stunning mountainous backdrop

Verfrissende warmwaterbronnen met Yosemite in de achtergrond

Voordat je jouw onvergetelijke reis afsluit, ga je naar Crab Cooker Hot Springs. Deze verborgen parel ligt in de Sierra Nevada en laat je als herboren voelen in de natuurlijke thermale zwembaden. En dat terwijl je geniet van de prachtige wildernis van Yosemite in de achtergrond. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te reflecteren over je buitengewone roadtrip.

Zelfs als dit nog niet het einde van je reis is, is het een geweldige plek voor wat welverdiende rust en ontspanning voor of na het verkennen van Yosemite National Park en misschien zelfs San Francisco. Als je liever een wat meer "resort spa''-ervaring wilt, zijn er verschillende andere grotere en meer fancy warmwaterbronnen in het gebied, hoewel ze vaak niet goedkoop zijn. Aan jou de keuze!

Crab Cooker hot springs near Mammoth Lakes and Yosemite National park

Lassen Volcanic National Park

Onze reis met 'less ordinary' activiteiten eindigt in het noorden van Californië, in het bijna apocalyptische Lassen Volcanic National Park. Hier tonen onder andere borrelende modderpoelen in het geothermisch gebied een levendig beeld van de vurige kern van onze aarde. Verken de ongerepte meren, hoge bergtoppen en rustige weiden van het park, terwijl je van dichtbij getuige bent van de geologische wonderen van de aarde. Het is een wereld weg van de grote steden, waar Californië bekend om staat.

Maar voordat je afscheid neemt van dit geweldige park, moet je zeker enkele van de geweldige activiteiten doen die je er vindt. Je kunt wandelen naar de top van Lassen Peak, een van de grootste kegelvulkanen ter wereld. Je geniet er van een prachtig panoramisch uitzicht op het landschap. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Manzanita-meer, een geweldige plek om te kajakken, vissen of picknicken. Of je kunt de Bumpass Hell Trail lopen om het grootste hydrothermale gebied in het park te zien, met kleurrijke zwembaden, stoomopeningen en modderpoelen. Er is voor ieder wat wils in Lassen Volcanic National Park, dus mis deze kans niet om de unieke landschappen te ervaren.

Lassen Volcanic National Park in California, USA

Klaar om de weg op te gaan?

Hopelijk hebben we je geïnspireerd om de minder gereisde route te nemen tijdens je volgende roadtrip door de westelijke staten van de VS. Er is niets mis met de Grand Canyon, Yosemite NP of Death Valley, maar er valt nog veel meer te zien en te ervaren. Laat onze reisspecialisten je helpen bij het samenstellen van de perfecte roadtrip, met een mix van must-see en geweldige verrassingen. Stuur ons een e-mail om vandaag een afspraak te maken!

CONTACTEER ONS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?