{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Beste reistijd Japan

Cherry Blossom Tree In Front Of Japanese Temples

De complete weer-, festivals- en activiteitengids voor Japan

Vraag je je af wanneer de beste reistijd is om naar Japan te reizen? Wil je het kersenbloesemseizoen in het voorjaar ervaren, of de kleurrijke herfst bewonderen? In deze seizoenen geniet je van een ideale combinatie van prettig weer en culturele ervaringen. Lees alle details in onze uitgebreide gids, inclusief handige tips om de drukke toeristische periodes in Japan te vermijden en te genieten van het beste weer en onmisbare evenementen.

Cherry Blossoms On The Canals In Tokyo, Japan
De beste reistijd om Japan te bezoeken voor de kersenbloesem
Een van de meest populaire periodes van het jaar om naar Japan te reizen is het kersenbloesem- of Sakuraseizoen. Elk jaar bloeien de kersenbomen overal in Japan met roze bloemen, waardoor steden, parken en landschappen lichtroze kleuren. Het trekt veel toeristen aan, maar bij de lokale bevolking is het ook absoluut even geliefd! Gekleed in hun meest chique traditionele kleding maken Japanners foto's onder de kersenbloesem. Het is erg populair, dus als je de kersenbloesem op het best wilt ervaren, is het verstandig om je reis naar Japan vooruit te plannen. Omdat het afhankelijk is van de natuur, varieert het exacte moment van bloei elk jaar, maar de beste kans om de bloesempracht te ervaren is meestal in de laatste week van maart en de eerste week van april, vooral in Tokyo. Als je meer tijd hebt, raden we aan om een week voor en na deze periode toe te voegen, zodat je genoeg tijd hebt om alle hoogtepunten van Japan te verkennen en de kersenbloesem op meerdere plaatsen te zien.
Lees meer over reizen naar Japan

DE VERSCHILLENDE SEIZOENEN VAN JAPAN ONTDEKKEN: WANNEER KAN JE JE REIS HET BESTE PLANNEN

Elk seizoen in Japan kent zijn eigen aantrekkingskracht en biedt unieke ervaringen. Hier zijn enkele hoogtepunten van elk seizoen:

  • In de lente bloeien de wereldberoemde kersenbloesems

  • In de zomer barst het van de levendige festivals en vieringen

  • In de herfst schittert het landschap in verschillende levendige tinten

  • In de winter transformeert het hele land in een sneeuwparadijs

Laten we elk seizoen eens nader bekijken en zien welke ervaringen je kunt verwachten.

Kersenbloesem: eind maart tot begin mei

Het Japanse kersenbloesem seizoen is niet te missen! Steden en landschappen worden gevuld met verschillende tinten roze en wit. Dat is lente in Japan, wanneer de kersenbloesems, of Sakura, in volle bloei staan. De kersenbloesem bloeit doorgaans van eind maart tot begin april, vooral in steden zoals Kyoto en Tokyo, tijdens het hoogtepunt van het kersenbloesemseizoen. Als we je de ideale weken zouden moeten aanraden om te reizen, zijn dat de laatste week van maart en de eerste week van april. Deze weken bieden je de beste kans om de kersenbloesem te ervaren op enkele van de meest populaire plekken in Japan, maar omdat het afhankelijk is van het weer en klimaat, zijn er geen garanties!

Zomerfestiviteiten: midden juni tot midden augustus

Naarmate het lenteweer en de kersenbloesems verdwijnen, veranderd het weer van Japan geleidelijk richting de zomermaanden, waarin veel zomerse festiviteiten plaatsvinden. Juni kan behoorlijk regenachtig zijn, vandaar dat deze periode ook als het regenseizoen wordt aangeduid, voor zover Japan dat heeft. In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen, maar Japan is dan nog steeds een bezoek waard, want tussen juni en augustus gonst het hele land van grote festivals zoals Gion Matsuri in Kyoto, Nebuta Matsuri in Aomori City en Tenjin Matsuri in Osaka.

Voor wandelliefhebbers biedt de periode midden juli tot begin september de beste tijd voor het beklimmen van de Mount Fuji, dit is absoluut een onvergetelijke ervaring.

Herfstkleuren: eind september tot midden november

Wanneer het herfstweer aanbreekt en de hitte van de zomer langzaam verdwijnt, begint Japan aan zijn tweede ronde van kleurrijke schoonheid. De herfst in Japan, van eind september tot midden november, is een vertoning van levendige rode en oranje bladeren, ook wel herfstkleuren genoemd. De Rikugien-tuin in Tokyo en de Nanzen-ji-tempel in Kyoto zijn must-visit plekken vanwege hun prachtige herfstkleuren. Het levert geweldige foto's op! Bovendien biedt de herfstverlichting in de Ritsurin-tuin in Kagawa een buitengewoon mooi uitzicht op de verschillende herfstkleuren.

WINTERWONDEREN: DECEMBER TOT FEBRUARI

Japan bezoeken in de winter is een combinatie van strenge kou en serene schoonheid. Het seizoen biedt uitstekende skiomstandigheden, vooral in bekende skigebieden zoals Appi Kogen, Niseko, Furano en Hakuba. Het Sapporo Snow Festival in februari is iets wat je moet proberen te zien als je de kans hebt, waar de grootste stad van het meest noordelijke eiland van Japan (Hokkaido) verandert in een winterwonderland, gevuld met grote ijsbeelden, sneeuwglijbanen, skischansen en nog veel meer.

Afgezien van skiën biedt de winter ook unieke ervaringen met wilde dieren, van het spotten van sneeuwapen bij de Jigokudani warmwaterbronnen tot het observeren van kraanvogels en Stellers zeearenden. Na al dat buitenplezier, kun je maar beter wat sake (wist je dat warme sake een ding is?) bij het vuur drinken om op te warmen!

Kersenbloesem langs de grachten in Japan

HOE NAVIGEER JE DOOR DE DRUKKE REISPERIODES IN JAPAN?

Bij het plannen van een reis naar Japan is het handig om rekening te houden met de drukke reisperiodes. Hoewel deze tijden erg leuk kunnen zijn, gaan ze vaak gepaard met hogere prijzen en beperkte beschikbaarheid. De piekperiodes zijn de Golden Week (Gouden week) in de maanden april/mei en het kersenbloesemseizoen in de maanden maart/april.

DRUKTE TIJDENS GOLDEN WEEK: LAAT APRIL TOT BEGIN MEI

Golden Week is een reeks nationale feestdagen van eind april tot begin mei wanneer veel Japanners binnenlands reizen maken. Hotels en treinen zijn dan vaak volgeboekt en de prijzen stijgen. Om de drukte in de eerste week van mei te vermijden, is het verstandig om maanden van tevoren te boeken en zo accommodaties en treinkaartjes veilig te stellen voor een vlotte reis. Of je kunt natuurlijk je plannen wijzigen en een andere week kiezen!

KERSENBLOESEMSEIZOEN: HET TIJDSTIP VAN JE KERSENBLOESEMBEZOEK

We hebben het al twee keer benoemd, maar het is een groot evenement in Japan! Het kersenbloesemseizoen, of Sakura, is waarschijnlijk de drukste reistijd. De exacte data en timing variëren over Japan en het is nooit helemaal zeker wanneer de bloesems op hun mooist zijn. In het zuiden van Japan begint de Sakura al in januari te bloeien, terwijl het bloeien in noordelijke steden zoals Sapporo tot mei kan duren. Deze variatie heeft invloed op lokale evenementen en festivals, wat het plannen van je reis nog ingewikkelder maakt.

Rekening houden met Nationale Feestdagen in Japan

Nationale feestdagen zijn een andere belangrijke factor bij het plannen van je reis in Japan. Deze feestdagen vallen vaak samen met drukke reisperiodes en kunnen de beschikbaarheid en prijzen van accommodaties en transport behoorlijk beïnvloeden. De vier nationale feestdagen tijdens Golden Week zijn belangrijk om rekening mee te houden. Om een soepele reis te garanderen, is het raadzaam om de Japan National Tourism Organization te raadplegen voor actuele informatie over deze feestdagen. Naast Golden Week, is Obon ook een belangrijke nationale feestdag die impact kan hebben op je reisplannen.

DE BETEKENIS VAN OBON: MIDDEN AUGUSTUS

Obon, gevierd in midden augustus, is een belangrijke vakantieperiode in Japan. Het is een tijd om voorouders te eren met diverse tradities en festiviteiten. Tijdens Obon is er een toename van binnenlands reizen, wat kan leiden tot drukte in het openbaar vervoer en toeristische attracties. Ondanks de drukte bieden de levendige culturele uitingen en traditionele festiviteiten van Obon een unieke inkijk in de Japanse cultuur die de moeite waard is.

Kyoto Japan Autumn

Het klimaat van Japan

Het Japanse klimaat is erg divers, net zoals de Japanse cultuur natuurlijk. Met vier duidelijke seizoenen en zes verschillende klimaatregio's, variërend van mildere temperaturen op het vasteland tot de koude winters door het subarctisch klimaat in Hokkaido en de warme zomers door het subtropisch klimaat in Okinawa. Het begrijpen van deze klimaatverschillen kan je reiservaring verrijken, omdat het je in staat stelt om te plannen voor de specifieke weersomstandigheden tijdens je bezoek.

EILANDPARADIJS: HET JAARLIJKSE WARME KLIMAAT VAN OKINAWA

Okinawa, kent het hele jaar door een subtropisch klimaat, en is daarom een absoluut paradijs voor strandliefhebbers. Zelfs wanneer de rest van Japan afkoelt, blijft het in Okinawa warm met een hoge luchtvochtigheid, waardoor het een ideale bestemming is voor een strandvakantie gedurende het grootste deel van het jaar. Het is waarschijnlijk het beste om Okinawa te vermijden tijdens december tot februari, aangezien de gemiddelde temperatuur dan niet hoger is dan 20 graden Celsius.

In de eerste helft van april wordt het weer geschikt voor stranduitjes en diverse buitenactiviteiten zoals fietsen en watersporten, en het seizoen duurt tot ongeveer november.

WANNEER TOKIO TE BEZOEKEN: STADSPECIFIEK ADVIES & EVENEMENTEN

Tokio, de bruisende hoofdstad van Japan, kent zijn eigen unieke charme en ervaringen. Om het meeste uit je bezoek te halen, is timing cruciaal. De beste reistijd voor Tokyo is tijdens de lente en de herfst, wanneer het weer milder is en talrijke culturele evenementen plaatsvinden. We zouden de piekzomermaanden niet aanbevelen, omdat de stad erg heet wordt, maar augustus zou een goede oplossing zijn als je van plan bent om in de zomer te reizen.

De culturele kalender van Tokyo is een levendige mix van traditionele en moderne evenementen. Van het prestigieuze Tokyo International Film Festival in oktober en november tot het traditionele Sanno Matsuri in juni. Dit geeft Tokyo een overvloed aan culturele ervaringen met een combinatie van rijk erfgoed en moderne vibes. Er zijn te veel evenementen om ze allemaal op te noemen, maar als je geïnteresseerd bent in iets specifieks, kunnen we je helpen om daarvoor te plannen.

tokyo-view-japan

JAPANSE PARELTJES: ONTDEKKEN IN ALLE RUST

Voor wie op zoek is naar een meer serene ervaring, zijn er rustigere periodes om Japan te verkennen. De wintermaanden januari, februari en begin december bieden minder drukte en een kalmerende sfeer. Tijdens deze periodes krijg je de kans om de landelijke rust van Japan en met sneeuw bedekte landschappen te ervaren.

SKISEIZOEN: JANUARI TOT MAART

Van midden januari tot midden maart is een ideale periode voor gepassioneerde skiërs. Gedurende deze reistijd bieden skiresorts in de Japanse Alpen een vredige omgeving vanwege het kleinere aantal toeristen. Minder bekende skiresorts bieden een serene ski-ervaring en aantrekkelijke aanbiedingen voor skipassen en accommodaties.

BEZOEK ENKELE JAPANSE FESTIVALS

Een reis langs de festivals van Japan brengt zowel traditionele als moderne uitingen van de Japanse cultuur tot leven. Van juni tot september biedt Japan een breed scala aan festivals die voortbouwen op rijke tradities en moderne interpretaties.

MATSURI MAGIE: VIER HET MET DE LOKALE BEVOLKING

Matsuri-festivals vormen de essentie van de Japanse cultuur. Tijdens deze festivals zijn er kleurrijke optochten, verschillende tempelbezoeken en traditionele dansoptredens, waardoor bezoekers worden ondergedompeld in een betoverende culturele ervaring. Of je nu meedoet aan de parade tijdens Nebuta Matsuri of de lantaarnvloot tijdens Obon, Matsuri-festivals bieden een unieke kans om te feesten met de lokale bevolking. Het Takayama-herfstfestival is een ander evenement om te overwegen, als je in Japan bent op 9 en 10 oktober. Dit beroemde festival wordt gehouden om te bidden voor een goede oogst en heeft ook een lente-equivalent dat volledig draait om dankbaarheid.

Cherry Blossom Tree At Lake Kawaguchiko With Mt

BEGIN MET HET VOORBEREIDEN VAN JE REIS NAAR JAPAN

Tot nu toe weet je waarschijnlijk dat er eigenlijk geen slecht moment is om naar Japan te reizen - het land is het hele jaar door geweldig! Maar als je iets specifieks zoekt, zoals festivals, strandplezier, of de prachtige herfstkleuren, is het verstandig om vooruit te plannen en goed geïnformeerd te zijn. Onze reisspecialisten kunnen je daarbij helpen, dus als je twijfelt of hulp nodig hebt bij het maken van je perfecte reisroute door Japan - helpen we je graag!

Vertel ons je reisplannen, wij denken graag met je mee!

 

VEELGESTELDE VRAGEN

De meest gestelde vragen over de beste reistijd voor Japan.

WAT ZIJN DE BESTE MAANDEN OM NAAR JAPAN TE REIZEN?

Het beste moment om naar Japan te reizen is in het voorjaar (maart en april) voor de kersenbloesems en in de herfst (september tot november) voor een tal aan kleurrijke bladeren aan de bomen. Beide periodes hebben mooi weer en meestal veel zon.

Als je de grote drukte wilt vermijden en met iets lagere prijzen wilt genieten, overweeg dan om Tokyo, Kyoto en Osaka te bezoeken een week voordat de kersenbloesems uit hun knoppen zijn gekomen (ongeveer tussen 16 en 23 maart), of rond de derde week van april. In de grote steden zal het grootste deel van de bloesem verdwenen zijn, maar ga naar het gebied rond de Mt. Fuji en je zult ze in volle bloei vinden, waarschijnlijk met minder toeristen om je heen!

IS JAPAN DUUR OM TE BEZOEKEN?

Japan staat bekend als enigszins duur, maar het is niet zo erg als sommige reizigers het doen lijken. Ja, als je gewend bent aan bijvoorbeeld Thailand en Indonesië, is dat een ander prijsniveau. Echter, Japan is niet zo duur als sommige westerse landen. De prijzen in Japan liggen net iets hoger dan in het Verenigd Koninkrijk en een behoorlijk stuk lager dan in de Verenigde Staten. Je kunt de kosten laag houden door goed te budgetteren en accommodaties en eetgelegenheden te kiezen die bij je voorkeuren en budget passen.

WANNEER IS HET REGENSEIZOEN IN JAPAN?

Het regenseizoen (Tsuyu) valt in het grootste deel van Japan van begin juni tot half juli. Centraal Japan ervaart de zwaarste regenval eind juni. Echter, de regenval duurt zelden een hele dag en de weersystemen zijn voorspelbaar. Dus, met een flexibel reisplan, kun je nog steeds van je reis genieten tijdens dit seizoen.

WANNEER IS DE BESTE REISTIJD OM DE KERSENBLOESEMS IN JAPAN TE ZIEN?

Het kersenbloesemseizoen piekt meestal begin april in Tokyo, Kyoto en Osaka. De bloesems duren meestal ongeveer twee weken. Als je buiten de piektijden reist, kun je nog steeds genieten van vroege bloesems in zuidelijke regio's zoals Kawazu en latere bloesems in koudere gebieden zoals Sendai, Hokkaido en zelfs het gebied rond de Mt. Fuji als je geluk hebt.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?