{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Alles wat je moet weten voordat je gaat kamperen in Nieuw-Zeeland

Mt

Ga je kamperen in Nieuw-Zeeland? Hier zijn 10 handige tips...

Nieuw-Zeeland, met z'n adembenemende landschappen, ongerepte meren en besneeuwde bergtoppen, trekt Nieuw-Zeeland avonturiers van over de hele wereld. En wat gaat er boven dit natuurwonder zelf verkennen door te kamperen onder de sterren in je eigen camper?

In deze blog vertellen we je onze tips voor een kampeertrip in Nieuw-Zeeland, van verkeersregels tot respect voor de natuur. En natuurlijk geven we je de beste plekken om de sterren te spotten. Of je nu een ervaren kampeerder bent of voor het eerst gaat, deze tips maken jouw kampeerervaring onvergetelijk.

new-zealand-kaikoura-whale-diving
Bekijk al onze reisroutes en activiteiten in Nieuw-Zeeland
Of je nu nog steeds aan het bekijken bent of Nieuw-Zeeland de juiste bestemming is voor jou, of je hebt je vluchten al geboekt en bent nog op zoek naar epische activiteiten - wij helpen je. We bieden verschillende activiteiten en ervaringen aan en zoeken voor jouw de ideale camper uit.
Bekijk alle activiteiten en reisroutes in Nieuw-Zeeland

1. DE GOUDEN REGEL: LAAT GEEN SPOREN ACHTER

"Neem niets anders mee naar huis dan foto's en laat niets anders achter dan voetstappen." Het is misschien een cliché, maar het dekt wel de basisverantwoordelijkheden als het gaat om kamperen in het buitenland, of eigenlijk overal. Als je de diverse landschappen van Nieuw-Zeeland verkent, onthoud dan:

  • Neem alles terug mee wat je meebrengt: gooi al je afval correct weg, inclusief etensresten.
  • Meng geen chemicaliën met waterstromen: gebruik milieuvriendelijke zepen en schoonmaakmiddelen als je buiten afwast.
  • Respecteer de inheemse fauna en flora: breek geen takken of beschadig geen planten met opzet, wees dus voorzichtig waar je loopt.
  • Doof je vuur correct: laat geen sporen van je kampvuur na, en zorg altijd dat je iets bij de hand hebt om je vuur te doven.

 

2. KAMPEERPLAATSEN: VAN VRIJ KAMPEREN TOT VAKANTIEPARKEN

  • Vakantieparken: deze commerciële campings zijn waarschijnlijk de meest comfortabele optie om te kamperen in Nieuw-Zeeland. Ze bieden veilige en goed uitgeruste faciliteiten. Kies uit een plaats voor je tent, elektrische aansluiting voor je camper of ga voor een gezellig bungalow.
  • Department of Conservation (DOC) Campings: deze plekken worden beheerd op basis van vertrouwen en bevinden zich vaak in prachtige gebieden. Tenten, busjes en campers zijn allemaal welkom. Faciliteiten variëren per camping, maar de kosten zijn erg laag dus ze zijn een geweldige keuze voor avonturiers met een budget.
  • Vrij Kamperen: in bepaalde gebieden mag je gratis kamperen in de wildernis, zolang je de regels volgt. Je hebt een zelfvoorzienende camper, laat geen sporen achter en je respecteert de natuur. Misschien vraag je je af “wat is een zelfvoorzienende camper exact?”, wel dat is eigenlijk vrij simpel. Een zelfvoorzienende camper heeft een toilet (spoel- of composttoilet), watervoorziening om te koken en voor persoonlijke hygiëne en een afvalwater opvangbak. Onze reisspecialisten helpen je met plezier verder - we hebben zelfvoorzienende campers, alle vormen, maten en kleuren - voor elk budget.
Persoon in camper met zicht op natuur

3. NIET TOEGESTAAN OM TE KAMPEREN BETEKENT NIET TOEGESTAAN OM TE KAMPEREN 

  • Respecteer de borden: neem borden die kamperen verbieden serieus. Deze borden zijn er om een reden - om het milieu te beschermen en ieders veiligheid te waarborgen. Het negeren ervan kan leiden tot onnodige problemen.
  • Ken de verboden gebieden: maak jezelf vertrouwd met de verboden zones. Sommige gebieden zijn niet toegankelijk vanwege natuurbescherming, culturele waarde of veiligheidsredenen. Respecteer deze grenzen en kampeer niet waar het niet is toegestaan.

 

4. HOTSPOTS OM STERREN TE KIJKEN

Nieuw-Zeeland heeft enkele van de helderste hemels op de planeet en wordt vaak beschouwd als de beste plek voor sterrenkijken. Om het meeste uit je ervaring van kamperen in de wildernis te halen, moet je dit zeker proberen. 

 

Enkele tips:

  • Zoek de juiste plek: zoek een donkere, rustige locatie weg van kunstlicht. De beste ervaringen heb je als je je ver van stadslichten bevind.
  • Optimaliseer je nachtzicht: bedek je witte lantaarn of zaklamp met rood cellofaan of papier. Dit behoudt je nachtzicht en stelt je in staat om meer sterren te zien. Zet ook het scherm van je telefoon uit of zet het op leesmodus om verstoring van de aanpassing van je ogen aan het donker te voorkomen.
  • Geef je ogen de tijd om te wennen: Nadat je op je plek om sterren te kijken bent aangekomen, zet je alle lichten uit (zaklampen, lantaarns, telefoonschermen en koplampen). Wacht ongeveer 30 minuten zodat je ogen volledig kunnen wennen aan het donker.

 

Enkele van de beste sterrenkijk plekken in Nieuw-Zeeland:

  • Aoraki Mt Cook: gelegen in het Aoraki Mackenzie International Dark Sky Reserve, biedt dit gebied ongerepte hemels en prachtige uitzichten op de sterrenbeelden van het zuidelijk halfrond.
  • Lake Tekapo: een ander juweeltje binnen het Dark Sky Reserve, Lake Tekapo biedt heldere hemels en minimale lichtvervuiling. Twizel, dichtbij Lake Tekapo, is ook fantastisch voor sterrenkijken.
  • Stewart Island: bekend om zijn ruige schoonheid, vind je bij Stewart Island uitstekende sterrenkijk mogelijkheden.
  • Great Barrier Island: voor de kust van Auckland, maakt dit eiland deel uit van het Dark Sky Sanctuary en kan je er naar ongelooflijk hemelse uitzichten kijken.
Bord met "no entry"

5. BOEK JE CAMPER VAN TEVOREN

Nieuw-Zeeland is een populaire bestemming voor roadtrips met campers, dus de beschikbaarheid kan snel dalen. Om teleurstelling te voorkomen, boek je je camper ruim van tevoren. Of je nu de rustgevende kustlijnen, weelderige bossen of ruige bergen verkent, op tijd plannen zorgt voor een zorgeloze reis, zodat je je kunt concentreren op het genieten van de perfecte roadtrip.

 

6. HANDIGE APPS

Wanneer het tijd is voor je kampeertrip door Nieuw-Zeeland, zijn er enkele superhandige apps om te installeren. Hier zijn er een paar:

  • CamperMate: deze populaire én gratis app is een must-have voor kampeerliefhebbers. Het biedt een schat aan informatie, inclusief:
    • Locaties van campings: vind gratis, goedkope of betaalbare campings.
    • Faciliteiten: vind openbare toiletten, supermarkten, wasserettes en tankstations.
    • Weg waarschuwingen: blijf op de hoogte van wegcondities en weeralarmen.
    • Tips van medereizigers: krijg insider advies en vind verborgen juweeltjes.
    • Last-minute kortingen: scoor deals voor accommodatie en activiteiten op basis van je locatie.
  • Gaspy: vind de beste brandstofprijzen langs je route. Een paar cent per liter besparen telt snel op tijdens een roadtrip!
  • GrabOne Korting NZ: scoor deals voor eten, activiteiten en ervaringen. Verwen jezelf zonder een fortuin uit te geven!
camper in Nieuw-Zeeland onder de sterrenhemel

7. HUUR DE JUISTE AUTO OF CAMPER ALS JE NAAR DE BERGEN GAAT

De bergpassen in Nieuw-Zeeland staan bekend om hun uitdagende wegen. Afhankelijk van het seizoen kun je sneeuw en ijs tegenkomen of risico lopen op aardverschuivingen. Even serieus, deze routes eisen voorzichtigheid. Als je van plan bent om in de herfst, winter of vroege lente te rijden is het kiezen van de juiste auto of camper belangrijk. Deze bergpassen trotseren in een compacte auto is geen goed idee, en tijdens de winter vereisen sommige bergwegen zelfs het gebruik van sneeuwkettingen. Dus voordat je een auto of camper huurt, controleer je de routes en of jouw voertuig geschikt is voor waar je naartoe wilt gaan. Onze reisspecialisten kunnen je hierbij helpen!

Onthoud dat het ruige terrein van Nieuw-Zeeland zelfs ervaren chauffeurs kan verrassen, dus wees voorbereid en rij voorzichtig. Voor meer gedetailleerde informatie over rijden in Nieuw-Zeeland en de actuele omstandigheden, raadpleeg de website van het NZ Transport Agency voor meer advies.

 

8. LAAT MENSEN PASSEREN ALS JE LANGZAAM RIJDT (DAT IS DE WET!)

In Nieuw-Zeeland is het niet alleen hoffelijk, maar ook wettelijk verplicht om sneller dan jou rijdende voertuigen te laten passeren. Deze praktijk bevordert veiligere wegomstandigheden en zorgt voor een soepeler verkeer. Als je merkt dat er een voertuig achter je sneller rijdt, zoek dan een geschikte gelegenheid om opzij te gaan en ze te laten passeren. Zo kan je ook verkeersagressie voor jou en anderen voorkomen. Veel wegen in Nieuw-Zeeland hebben speciale uitwijkplaatsen, maak hier dan ook gebruik van! Als je in de snellere auto zit, ben je ook dankbaar als anderen je laten passeren.

Uitzicht over bossen met in de verte een gebergte in Nieuw-Zeeland

9. KEUKENBENODIGDHEDEN EN KOKEN

Hoe je gaat koken en wat je nodig hebt, hangt een beetje af van welke campings je kiest. Als je je beperkt tot commerciële campings, zoals vakantieparken, is het eenvoudig. Deze campings zijn voorzien van gemeenschappelijke keukens en barbecues, en bieden vaak kookbenodigdheden aan.

Als je verblijft op DOC Campings of van plan bent om in het wild te kamperen, moet je je eigen keukenspullen meenemen. Essentiële benodigdheden zijn een gasfornuis, potten, pannen en keukengerei. Deze kunnen inbegrepen zijn of zijn een optionele toevoeging bij het huren van een camper. Bekijk alle inbegrepen items op de specifieke kampeerpagina's, of vraag het aan onze reisspecialisten.

 

10. BRANDVEILIGHEID EN STILTE

  • Kampvuren: als ze zijn toegestaan, doof ze dan correct en herstel de grond in zijn oorspronkelijke staat.
  • Stilte: respecteer de stilte-uren. Laat de geluiden van de natuur de overhand nemen en geniet.
Oldskool camper in Nieuw-Zeeland

KLAAR VOOR DE KAMPEERTRIP VAN JE LEVEN?

Dat was het dan! Klaar voor een roadtrip met je camper door Nieuw-Zeeland? Boek je camper bij KILROY en onze reisspecialisten helpen je bij de planning van jouw reis. Met een breed scala aan campers en al hun beste tips en tricks voor jouw reis - It’ll be epic!

CONTACTEER ONS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?